Døden taler man da ikke om

02. november 2011
Ny samtalebog om døden er på gaden i næste uge.

Ny samtalebog om døden er på gaden i næste uge.

Døden er ikke kun noget, vi har det svært med. Den er decideret forbudt område, oplever Kristian Ditlev Jensen og Jørgen Lange Thomsen. De er forfattere til en ny samtalebog om livets sidste kapitel, og de håber at vække og oplyse læserne, skriver Kristeligt Dagblad.
- Døden er et faktum, som ingen endnu har formået at modbevise. Det er bare de færreste af os, som har et naturligt og afklaret forhold til, at der kommer en dag, hvor vi ikke længere er i denne verden. Døden er tabu.
Sådan siger journalist og forfatter Kristian Ditlev Jensen og professor i retsmedicin ved Odense Universitet Jørgen Lange Thomsen til Kristeligt Dagblad.
Sammen har de skrevet bogen "Hvorfor må vi ikke tale om døden?", der udkommer i næste uge. En samtalebog, som tager livtag med selvmord, eutanasi eller aktiv dødshjælp, den naturlige død, trafikdrab og mange andre måder at dø på. Den er en blanding af fakta og konkret viden om døden og så de to forfatteres mere personlige overvejelser, spørgsmål og oplevelser med døden.