Dreng skriver til børn med syge pårørende

11. november 2014
10-årige Anders Bunau har skrevet en bog til børn med kræftsyge pårørende

Anders Binau er 10 år, men har allerede oplevet begge sine forældre blive ramt af kræft. Nu har han skrevet en bog om en superhund med en usædvanlig fightervilje, skriver Kristeligt Dagblad. Bogen skal give børn med kræftsyge pårørende lidt at smile ad, når livet ellers er tungt.

Superhunden Max på eventyr" hedder bogen, der er trykt i 1000 eksemplarer. Den vil blive uddelt på hospitaler og institutioner til pårørende til døende eller terminalt syge på hospitalerne i Danmark gennem "Hjertepakken" fra Landsforeningen Støtte før Afskeden.

Ifølge Kristeligt Dagblad oplever omkring 4000 danske børn, at en af deres forældre får konstateret kræft. Omkring 600 børn mister enten deres mor eller far til kræften.

Skrivetrangen har Anders Binau ikke fra fremmede. Hans mor Susan Binau har skrevet flere bøger om bl.a. sin egen kamp mod kræften.

- Min mor havde lavet en bog om kræft for de voksne på hospitalerne. Så syntes jeg, at der manglede en bog til børnene, som skal miste én, de holder af, og så begyndte jeg at lave den, siger Anders Binau.

For knap to år siden døde Anders Binaus ven og klassekammerat Noah af kræft i hjernen, kun otte år. Umiddelbart efter begyndte Anders Binau at skrive på bogen.