En oplevelse for livet

25. april 2017
Mange var spændte forud for H.K.H. Kronprinsesse Marys besøg på Svanevig Hospice og for nogle blev besøget og mødet med Kronprinsessen en oplevelse for livet.

Allerede fra tidligt på dagen var der en spændt og forventnings fyldt stemning på Svanevig Hospice - man kunne tydeligt fornemme, at dette var en helt særlig dag. Haven uden for hospice stod i sit flotteste flor og det frivillige havehold har på fornemste vis sørget for, at dagens helt særlige gæst ville få et smukt førstehåndsindtryk af stedet.


For Lis Christensen, der gennem de seneste 6 år har haft sin gang på Svanevig, ventede en lidt anderledes dag som frivillig, da TV2 havde sendt en journalist og en kameramand til Lolland for at høre mere om, hvad det ville sige at være frivillig på hospice. Lis fortale om sine mange forskellige opgaver og den store glæde ved at kunne gøre en forskel for andre - en indsats, der ikke blot gør en forskel for patienter og pårørende men også for hende som frivillig.

Mødet med H.K.H. Kronprins

esse Mary, der som en del af sit besøg på Svanevig Hospice naturligvis også skulle møde en frivillig, blev en stor oplevelse for Lis, som udtrykte det således til TV2, da dagen sluttede:

"Det har været en utrolig spændende da og det tror jeg, alle her på stedet synes. Og hun var også meget betaget af hospice. Det var rigtigt flot".


Lis var ikke den eneste, der fik lejlighed til at tale med Kronprinsessen også Erik Bagger, der gennem de seneste tre uger har været patient på Svanevig Hospice, fik en snak med Kronprinsessen. Det blev en rigtig god snak og de to fandt hurtigt ud af, at de havde noget til fælles. Erik Bagger fortalte Folketidende om deres møde:

"Hun var vældig sød. Vi begyndte bare at snakke, og så gik det ellers rigtigt godt. Det var så naturligt.

Hun er selv ivrig soldat og jeg har jo spillet trompet i hjemmeværnsorkesteret. Hun har spillet klarinet."


Samtalen havde også gjort indtryk på H.K.H. Kronprinsessen, der ved mødet med Hospice Forum Danmarks bestyrelse kunne fortælle, at det havde været sjovt, at hun forinden havde besøgt netop Vordingborg kaserne, hvor Erik Bagger i sin tid havde tjent.


Kronprinsessen imponerede både hospicechef, Birgitte Bülow og sygeplejerske, Margit Berner med den viden, hun havde med sig om hospice allerede inden sit besøg.

"Hun spurgte interesseret og med stor indlevelse. Man kunne mærke, at hun havde gjort et stort hjemmearbejde på forhånd. Hun havde sat sig ind i det vi laver" fortalte Margit Berner til Folketidende


Denne interesse fortsatte også på mødet mellem H.K.H. Kronprinsesse Mary og Hospice Forum Danmarks bestyrelse, hvor både den frivillige indsats, personalets omsorg for patienter og pårørende og ikke mindst temaet omkring, hvordan vi alle kan blive bedre til at turde tale om døden var på dagsordenen.


Birgitte Bülow rundede dagen af med at sige til TV 2 Øst:

" Det var bare fantastisk at få lov at vise hende rundt. Hun er super interesseret og spørger ind. Hun var fantastisk, da hun talte med en af vores patienter, en sygeplejerske og en frivillig. Hun har fået et godt indblik i, hvad hospice er og hvad vi kan.

Det vigtigste at få fortalt er om den kæmpe indsats, der gøres for alvorligt syge og døende og om behovet for flere hospicepladser og særligt børnehospice."


Alt i alt en fantastisk dag, hvor H.K.H. Kronprinsessen selv sluttede af med at sige:

 "Jeg synes, at mit besøg har været inspirerende. Det her er et rart sted at være" 


Hvorefter hun tog sig tid til at hilse på de børn, unge og ældre, der havde taget opstilling uden for Svanevig Hospice for at få et glimt af dagens royale gæst.


Du kan se flere af de flotte billeder fra dagen, som Svanevig Hospices egen frivillige husfotograf, Jesper Fyhr har taget, på Hospice Forum Danmarks Facebookside


For at sikre en god oplevelse for alle, fik vi hjælp fra Schilling PR og kommunikation til at håndtere den store interesse fra pressen.