Endelig rene ord for pengene fra en ansvarlig amtsrådspolitiker

30. maj 2003
Nu skal de vide, hvor de står. Om amtet vil satse på dem, eller de godt kan glemme alle planer. Det siger Carl Johan Rasmussen (S), formand for amtets sundhedsudvalg.<br><br>"Klik" på overskriftlinien og læs hele artiklen - forsynet med en kommentar fra Hospice Forum Danmark

Hospice-projekter skal afgøres nu

Der er indtil videre tre projekt-grupper i Randers, Odder og på Djursland, der byder ind for at få lov til at lave et hospice for døende i Århus Amt.
 

 
Læs hele artiklen fra 30.05.03 i Amtsavisen her
 
Det bemærkes, at beløbet nævnt i artiklen 50 mio kroner er forkert - "Hospicepuljen" er kun på 20 mio kroner. 1. ansøgningsfrist er søndag d. 1. juni.
 
Udvalgsformanden udtaler i artiklen bl.a.:
- Men det er et fint arbejde, de lokale initiativgrupper har lavet. Vi vil derfor nu bede forvaltningen om at tage kontakt til grupperne, så vi kan tage en runde og få afgjort, hvad der er realistisk, og hvad der ikke er. Nogle projekter må vente på, at det bliver økonomisk muligt at realisere dem. Andre kan afskrive deres mulighed.

- Det mener sundhedsudvalget, vi bør gøre af respekt for det arbejde, grupperne har lavet.
 
Hospice Forum Danmark udtaler i ovennævnte anledning:
"Rene ord for pengene" er hvad vi kan bruge - omkring 10 hospiceprojekter rundt om i landet har i årevis løbet fra kommuner til amt og omvendt, herefter til Folketinget. Frivillige kræfter har i årevis stødt panden imod - der er givet forhåbninger og løfter, men tænk, om man kunne få så klare udmeldinger som den fra Århus. Så kunne Folketinget og forligspartnerne bag finanslovspuljen på de 20 mio kroner begynde at agere, d.v.s. handle med henblik på at skabe de nødvendige rammer, der kan udfylde "det frie hospicevalg", der fra 1. juli 2000 har været gældende for alle landets uhelbredeligt syge og døende.