Erfaren ny hospicechef i Esbjerg

12. maj 2015
Ragnhild Rabjerg er ny chef for Hospice Sydvestjylland



Den nye chef for Hospice Sydvestjylland i Esbjerg hedder Ragnhild Rabjerg, er 54 år og har trådt sine barnesko i netop Esbjerg.

Hendes forældre var skolelederpar på Sankt Nikolaj Skole i Esbjerg, hvor Ragnhild Rabjerg også tog sin studentereksamen, inden turen gik til New Zealand største by, Auckland, hvor hun arbejdede frivilligt på et privatkatolsk hospice.

- Det var nok der, min lyst til at arbejde inden for det felt blev vakt, fortæller Ragnhild Rabjerg til Jydske Vestkysten.

Siden er det gået slag i slag i over 30 år med det ene udfordrende job og løbende opkvalificerende uddannelse efter det andet.

Ragnhild Rabjerg blev i 1985 uddannet sygeplejerske fra Silkeborg Sygeplejeskole, og siden fulgte job på det daværende Varde Sygehus samt hjemmeplejen i Helle og Ølgod kommuner.

Det blev også til en tid som underviser på henholdsvis sygeplejeskolen og social- og sundhedsskolen, job som klinisk sygeplejelærer og en diplomuddannelse i pædagogik.

Leder af hjemmeplejen i Helle Kommune blev hun fra 2004 til kommunesammenlægningen i 2007. Da blev Ragnhild Rabjerg virksomhedsleder for hjemmesygeplejerskerne med op til 80 medarbejdere. Samtidig tog hun en master i offentlig ledelse.

Ragnhild Rabjerg kan ikke skjule sin begejstring for Hospice Sydvestjylland:

- Jeg ved snart ikke, hvad der ikke kan lade sig gøre i det her hus, smiler hun.