Ergo- og fysioterapi byder ind på palliation

18. december 2010
Ergo- og fysioterapeuter vil bidrage til den samlede indsats overfor kræftpatienter.
Ergoterapeutforeningen og Danske Fysioterapeuter har - i samarbejde med ergoterapeuter og fysioterapeuter med specialviden på området - udarbejdet et notat om ergoterapi og fysioterapi i den palliative indsats samt i rehabiliteringen af kræftpatienter, skriver etf.dk.
Notatet er udarbejdet med baggrund i, at Sundhedsstyrelsen i forbindelse med Kræftplan III kommer med en række anbefalinger om rehabilitering og palliativ indsats for kræftpatienter.
Samtidig er der på finansloven afsat 810 mio. kr. til en styrkelse af kræftområdet i perioden 2011-2014 - heraf 111 millioner kroner til udvikling og understøttelse af et forløbsprogram for kræftpatienters rehabilitering og palliation i kommunerne og regionerne.
De to foreningen ønsker med notatet - som blandt andet indeholder konkrete eksempler på specifikke ergoterapeutiske og fysioterapeutiske tilbud til kræftpatienter - at pege på, hvordan specifik ergoterapeutisk og fysioterapeutisk intervention kan bidrage til at styrke den samlede indsats i forhold til kræftpatienter.