Etisk råd fokuserer på aktiv dødshjælp

27. februar 2013
Nu kan man finde alt materiale om aktiv dødshjælp på Etiskraad.dk.

Nu kan man finde alt materiale om aktiv dødshjælp på Etiskraad.dk.

Det Etiske Råd har samlet alt sit materiale om aktiv dødshjælp i en ny temasektion på Rådets hjemmeside. Her kan læseren finde rapporter og udtalelser og læse tekster om centrale emner i debatten, fx palliativ behandling, selvbestemmelse og lovgivning.

Rådets materiale om aktiv dødshjælp er noget af det mest efterspurgte på hjemmesiden, og derfor lancerer Rådet nu en temasektion, der giver det samlede overblik over rapporter og udtalelser samt en række tekster, der behandler nogle af de mest centrale emner i debatten.
- Rådet ønsker med denne temasektion at opklare nogle af de mange misforståelser og forviklinger, der medvirker til, at diskussionen, i stedet for at blive genstand for egentlig debat og dialog, ofte strander i to hårdt opridsede fronter med modstanderne af aktiv dødshjælp på den ene side og fortalere på den anden side, skriver rådet på Etiskraad.dk.

Temasektionen skal desuden tjene som videns-site for de mange elever og studerende, der ofte efterspørger Rådets materiale om aktiv dødshjælp i forbindelse med opgaver, specialer, m.v.