Fantastisk opbakning til støttekoncert for Hospice Sjælland

28. september 2016
Inge Møllehave er frivillig på Hospice Sjælland og sammen med sin mand Erling, er hun initiativtager til arrangementet med støttekoncert til fordel for Hospice Sjælland. I artiklen her fortæller hun om årets flotte arrangement.

Fredag d. 9. sept. dannede Kirke Såby kirke og Den Gamle Skole rammen om vores 4. støttekoncert til fordel for beboerne på Hospice Sjælland.


Vi fik ideen til at arrangere denne koncert, da vi hørte Windfield Church Band spille i Kirke Såby kirke den 6. marts. Efter at have fået tilsagn fra præsten Poul Joachim Stender om at benytte kirke og sognegård igen, begyndte vi at kontakte kunstnerne. Da alle kunstnerne var på plads, var det tid til at rette henvendelse til en lang række sponsorer, hvoraf de fleste var venlige og imødekommende, og det lykkedes os at få en masse gode sponsorgaver i hus.  Blandt en lang række gavmilde sponsorer kan vi nævne, at bankdirektør Torben Stevold for 3. gang sponsorerede rundvisning i Middelalderkælderen under Den Danske Bank i Roskilde med efterfølgende spisning (værdi 5000,- kr.), og Politiken sponsorerede igen 1 års abonnement på avisen, (værdi 4.760,- kr.)  


Poul Joachim Stender indledte aftenen med at tale om lys:  " Der udgår ofte et lys fra de døende, og det er ofte de døende, der trøster de overlevende, og derfor er der så meget lys på hospice både for de døende og alle de mennesker, som hjælper de døende", sagde Poul Joachim Stender i sin tale. Derefter talte hospicechef Aino Andersen, før komponist og guitarist Hans Dal startede koncerten med en af de smukkeste afskedssange skrevet på dansk af hans kone Marianne Harboe: "Ræk mig din hånd nu i tusmørkets time".  


Derefter fulgte Windfield Church Band med bl.a. Åbent Landskab og "Amazing Grace". Trompetisten Ole Andersen leverede en smuk trompetsolo " You Raise Me Up" efterfulgt af operasangerinde Dorthe Elsebet Larsen, som sang Un Bel Di Vedremo fra Madame Butterfly, og Lars Frost, som   sang " Bring Him Home fra Les Miserables, derefter sang de duet:" All I Ask Of You fra Phantom of the Opera. Sonja Oppenhagen glædede os ved at læse " Hørren" af H.C. Andersen, som handler om, hvor vigtigt det er at se det positive og at få det bedste ud af livet. 


 Afdelingen i kirken sluttede den forrygende gospelsangerinde Miriam Jul Rasmussen med " The Blood Will Never Lose It`s power, " Power In The Blood", og til sidst fik hun hele kirken til at svinge med, da hun sang: "He`s got the whole world in His hand", hvortil Erling Møllehave spillede saxofon.

  

Festen fortsatte i Den Gamle Skole, hvor der efter information om Støtteforeningen for Hospice Sjælland v/ næstformand Karen Margrethe Lund, blev serveret sandwiches og vin. Herefter fik vi besøg af vores "hemmelige" gæst, som var Charlotte Emmery, der er den ene af bakkesangerinderne fra Rødby, hun vakte stor jubel, du hun delte roser ud til mændene og hurtigt indkasserede 1040,- kr.  


Derefter var der auktion over en masse flotte sponsorgaver. 


 Erling Møllehave sluttede aftenen med at spille " Når det engang er slut på en dejlig dag" og " De nære Ting" på saxofon. 

 

Alle kunstnere optrådte vederlagsfrit, på nær en enkel pianist, som bor i Jylland, han skulle have 1000,- til transport. Sandwiches og vin, samt blomster og vin til kunstnerne var alt sammen sponsoreret.  


To af mine Facebook venner, som havde fulgt med i processen, glædede os ved at donere 1000,- og 500,- kr.  


Vi kan nu se tilbage på ½ års arbejde og glæder os over den store succes, som indbragte 50.940,- kr. til Støtteforeningen. 


 Vi har modtaget mange positive tilbagemeldinger både fra kunstnerne, som har tilkendegivet deres store glæde ved at være med til at optræde til gavn for den gode sag, men også fra gæsterne, hvoraf nogle har været med alle 4 gange, og de syntes, at denne var den bedste, fordi programmet var så alsidigt. En af gæsterne, som har fingeren på pulsen, var så begejstret, at han tilbød at skaffe sponsorgaver, hvis vi skulle få lyst til at gentage arrangementet en anden gang.  


En STOR tak til alle de frivillige hjælpere, uden jer ville det ikke være muligt at klare sådan et stort arrangement! 

"Sammen er vi stærke." 

Glade, taknemmelige efterårshilsner fra  

Inge Møllehave