Festlig start på hospicemøde

20. oktober 2011
Hospitalsklovne indledte generalforsamling i Horsens.
Hospitalsklovne indledte generalforsamling i Horsens.

Hospice Østjyllands Støtteforening samlede omkring 75 deltagere til generalforsamling på Horsens Rådhus tirsdag den 11. oktober.
Mødet begyndte med et sjovt og rørende indslag med hospitalsklovnene. Tilhørerne fik latterbelastende prøver på, hvad klovnene opmuntrer kræftsyge børn med, skriver Østbirk Avis.
Senere fik tilhørerne indblik i klovnenes meget seriøse tilgang til deres arbejde bl.a. med baggrund i fortællinger fra deres oplevelser på hospitalsafdelinger. Klovnene blev fulgt til døren med store klapsalver.
Derefter fulgte formanden Troels Dolmers beretning. Region Midt har tilkendegivet, at et kommende hospice skal ligge i den sydøstlige del af regionen. Støtteforeningen har udarbejdet en fyldig ansøgning med gode argumenter for, at de 9 hospicepladser, som Region Midt har fået tildelt, skal ligge i Skanderborg. Desuden kunne formanden fortælle om store donationer, der har gjort det muligt at afsætte 200.000 kr. til projektering af Hospice Østjylland.
I Horsens, Odder, Skanderborg og Silkeborg kommer der kun 1 patient på hospice for hver 3000 borgere. Tallet er helt anderledes der, hvor der ligge et hospice. I Skive, Rønde og Hvide Sande kommer der således 1 patient på hospice for hver 1000 borgere, sagde sognepræst Elsebeth Bank, medlem af støtteforeningens bestyrelse.