Finanskrisen rammer hospice

02. februar 2009
Hospice Søndergård i Måløv skulle have været under bygning nu

Hospice Søndergård i Måløv skulle have været under bygning nu, hvor 1. spadestik netop skulle have været taget. Driftsaftale på 10-årigt sigt er for længst indgået med Region Hovedstaden. Grunden er købt af Ballerup kommune, og efter et omfattende projektmateriale var der konkurrence mellem 29 interesserede byggekonsortier. Efter en grundig ekspertvurdering med Ballerups borgmester for formand for bedømmelseskomitéen, blev vinderen fundet: AH-byg med Henning Larsen arkitekter, og enkeltheder er forhandlet på plads.

Statens hospicepulje har ydet 13 mio.kr., mange sponsorpenge er stillet i udsigt af fonde, og der er entreret med både Leif Hansen A/S rådgivende ingeniører og OK-fonden som administrator.

Til denne stensikre investering mangler "blot" et byggelån og en endelig prioritering.

Der var entreret med Roskilde Bank, og da den måtte springe fra, ville Nationalbanken ikke overtage aftalen, og finanskrisen fik storbanker til tøve. Lige nu forhandles med en af dem på helt ekstraordinære, krævende vilkår. Hospicebestyrelsen må nu håbe på, at Folketingets bankpakke 2 vil få tågerne til at spredes - og bringe frustrationen efter 5 år forarbejde til ophør.

I regionen må 3 ud af 4 hospiceegnede afvises, og en lettelse af landets værste hospicesitation bliver udskudt på grund af en finanskrise, hvor en masse bygningsbeskæftigede bliver ledige .

Helge Hagenbo