Flensborg får ambulant børnehospice

20. august 2013
børn med livstruende sygdomme syd for grænsen kan få særlig palliativ behandling.

Mens børnehospicedebatten kører herhjemme, kan børn med livstruende sygdomme syd for grænsen få særlig palliativ behandling.

Nu er der hjælp at hente for familier syd for grænsen med uhelbredeligt syge børn. Et ambulant børnehospice i Flensborg er på vej med tjenesten under Katharinen Hospitz am Park, skriver TV Syd.

Medarbejderne tager ud i hjemmet og støtter forældre og søskende i forbindelse med et barns sygdom og død. Børnehospicet er ambulant, fordi forældrene som regel ønsker at beholde det syge barnet i hjemmet.

Idéen er, at medarbejderne tager ud i hjemmet og hjælper både det syge barn, så barnet kan være hos forældrene, og støtter forældre og søskende med de vanskeligheder, der opstår under hele sorgprocessen, som familien skal igennem.

Der ansættes en erfaren børnesygeplejerske og en erfaren sygeplejerske til at støtte forældrene, siger Hannelore Ingwersen, der er leder af Katharinen Hospitz.

Et lille annex til Katharinen Hospiz skal stå til rådighed for forældre og søskende, så de undervejs i sorgprocessen kan hente råd og vejledning. Også børn med døende forældre kan hente hjælp her.

Tyskland har syv børnehospicer og England har ikke færre end 33 af slagsen. Sverige fik sit første børnehospice i 2010. Der findes ikke et eneste børnehospice i Danmark.