Flere døende vælger hospice

08. februar 2013
Antallet af sengedage er steget med 80 procent over fem år.

Antallet af sengedage er steget med 80 procent over fem år.

Langt flere døende danskere vælger at komme på hospice, rapporterer TV2 Nyhederne. På bare fem år er antallet af sengedage steget med næsten 80 procent.
Ifølge en analyse fra Dansk Sygeplejeråd, er antallet af sengedage på landets hospices næsten fordoblet fra cirka 34.300 i 2007 til omkring 61.500 i 2011.
- Hospice giver patienterne mulighed for at få en rigtig god sidste tid på egne præmisser og støttet af et stærkt hold af sundhedsfaglige medarbejdere, siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.
- De seneste år er der blevet stadig flere hospices, så der nu i alt er 14 i hele landet, tilføjer hun.
Grete Christensen peger på, man på hospicerne jævnligt oplever, at hospicepatienter blomstrer op. Nogle gange bliver de faktisk udskrevet, så de kan dø i eget hjem.
Hun peger på, at behovet fortsat er væsentligt større end de 14 hospices.
Sundhedsminister Astrid Krag (SF) glæder sig i en kommentar over udviklingen på hospiceområdet.
- Både af hensyn til den døende og de pårørende er det vigtigt, at den sidste tid i et uhelbredeligt menneskes liv forløber så godt som muligt. Derfor er der også igangsat flere initiativer, som skal styrke og udvikle tilbuddene til alvorligt syge, siger ministeren til TV2.
Ifølge Sundhedsministeriet bliver hospicekapaciteten udvidet med 42 pladser de kommende år, så der i alt bliver 250 hospicepladser.