Flere hospicepladser i Nordjylland?

08. maj 2009
Regionsrådet i Nordjylland skal snart beslutte om der skal etableres flere hospicepladser

Regionsrådet skal den 12. maj tage stilling til hvorvidt der skal etableres flere hospicepladser i regionen, og hvor de i givet fald skal placeres.
En ny regional rapport fastslår, at der er behov for flere pladser, og Sundhedsstyrelsen har meldt ud, at der i Nordjylland ud over de nuværende 18 pladser er behov for yderligere 11-12 pladser.
- Venstres regionsrådsgruppe ønsker flere pladser. I første omgang ønsker vi at Hospice Vendsyssel i Frederikshavn udvides til 12 pladser, skriver Finn Jakobsen (V) i Lokalavisen Frederikshavn. Jakobsen er regionsrådsmedlem og forretningsudvalgsmedlem for Venstre.
Han tilføjer:
- Samtidig ønsker vi, at det skal undersøges, hvor der yderligere skal oprettes hospicepladser. Indtil disse pladser er blevet etableret, skal der oprettes palliative senge på de sygehuse, hvor de ikke allerede findes.
- Jeg håber regionsrådet kan godkende, at der straks oprettes yderligere 6 pladser på det nye hospice i Frederikshavn. Beregninger viser, at det er langt billigere at drive 12 pladser frem for 6. Den besparelse der opnås, kan bruges til at andre områder i regionen får gode forhold for de døende.
Venstre rejste allerede sagen i forbindelse med budget 2009, men kunne ikke få flertal for ideen.
- Men nu fortsætter vi kampen. Hvis regionsrådet den 12. maj bakker op om forslaget, vil byggeriet af det nye hospice i Frederikshavn umiddelbart kunne startes, så de første patienter kan modtages i løbet af 2010, lover Finn Jakobsen.