Flere tilbud til døende - lyt til amtsborgmester Jan Boye, Fyns Amt

23. maj 2004
Artikel fra MANDAT nr.4, 2004 - "Et bedre tilbud til de døende og deres familier har for mig været den væsentligste grund til at gå i gang med projektet. Men skal man se rent øko&shy;nomisk på sagen, så tror jeg faktisk ikke, det er dyrere at bygge og drive et hospice sammenlignet med at have døende liggende i en hospitalsseng," pointerer Jan Boye.<br>

 
mandat(2).gif

Ikke dyrere end hospitalsplads

Flere hospicer handler om økonomi, men også om reel vilje til at opprioritere indsatsen for dø­ende, mener politikerne i Fyns Amt. Her har amtsrådet støttet et nyt hospice med 12 pladser, som står klar til efteråret. Etablering: Ca. 26 mio. kr., og årlig driftsudgift for amtet: Ca. 14 mio. kr. efter tilskud fra kommunerne på ca. 5 mio. kr.

"Det er vigtigt at tænke sig godt om, før man som amt etablerer nye tilbud forbundet med ekstra driftsomkostninger. Vi mener, at tilbuddet om hospicepladser er så vigtigt, at et enigt amtsråd har sat projektet i gang," siger amtsborgmester Jan Boye (K) fra Fyns Amt.

"Et bedre tilbud til de døende og deres familier har for mig været den væsentligste grund til at gå i gang med projektet. Men skal man se rent øko­nomisk på sagen, så tror jeg faktisk ikke, det er dyrere at bygge og drive et hospice sammenlignet med at have døende liggende i en hospitalsseng," pointerer Jan Boye.

Flere tilbud til døende - læs hele artiklen af Claus Leick i Mandat (april 2004) 
 
Også Kræftens Bekæmpelse peger på flere øremærkede penge som eneste vej til at få etableret flere hospicer.
"Der er et pres fra befolkningen om flere hospicer,­ så vi kan sikre bedre rammer for en værdig afslut­ning på livet," forklarer Arne Rolighed, der er dire­ktør i Kræftens Bekæmpelse.

"Vi foreslår derfor, at hospicer kommer til at ind­gå­­­ som­ et selvstændigt punkt i den forestå­­ende­ øko­nomi­forhandling mellem amterne og rege­ring­en­­ i juni måned," siger han.
 
-------------------------------------------------------------------------------------
 
Læs amtsborgmester Jan Boyes tale ved rejsegildet på Hospice Fyn d. 26.09.2003
 
Læs mere om amtsrådets behandling vedr. etablering af hospice i Fyns Amt

- herunder rapporten: Hospice i Fyns Amt 
  (pdf.filformat - kræver Acrobat Reader)