Folketingets formand besøgte Lukashuset

30. september 2015
Pia Kjærsgaard (DF) og sundhedsordfører Liselott Blixt besøgte det kommende børnehospice

Hospiceleder Thomas Feveile viste sammen med direktør for stiftelsen, Søren Bønløkke og bestyrelsesformand, Nina Berrig rundt i Lukashuset, der er lige ved at være klar til åbningen d. 1. november.

Begge politikere udtrykte sympati for Lukashuset og ønskede med besøget at vise deres opbakning til det længe ventede hospice for børn og unge. Og med blik for de kommende finanslovsforhandlinger kan det vise sig at være et rigtigt vigtigt besøg.

Sankt Lukas stiftelsen havde regnet med at modtage et millionbeløb fra Folketingets satspulje, men disse penge blev i stedet tildelt projekter under Region Midt og Lukashuset står således uden offentlige midler.

Nina Berrig, der er formand for Sankt Lukas Stiftelsens bestyrelse, gav under mødet med de to politikere udtryk for et håb om, at det alligevel vil lykkes et flertal i Folketinget at finde midler til huset. Liselott Blixt fortalte, at der er et beslutningsforslag på vej omkring børne- og unge hospice.  Hun lovede samtidig, at Lukashuset vil blive taget op under finanslovsforhandlingerne.