Fornem gave op til jul

18. december 2017
Hospicearbejdet i Skive har modtaget en fornem gave, da Edith og Kristen Færch Christensen i sidste uge donerede en halv million kroner til Støtteforeningen for Hospice Limfjord.

Ægteparret havde i anledningen af deres diamantbryllup valgt, at det var tid til at dele ud af nogle af de penge, som de gennem et langt liv sammen har sparet op.


"Vi har ikke børn. Derfor vil vi gerne give nogle af vores penge til noget godt, mens vi selv stadig er her", fortæller Edith Færch Christiansen til Skive Folkeblad og tilføjer, at de oplevede, at Ediths søster fik sådan en fin behandling, da hun tilbage i 2008 flere gange var indlagt på Hospice Limfjord i tiden op til sin død.


Og at en sådan donation kommer til at gøre gavn er formanden for Støtteforeningen for Hospice Limfjord, Inge Lise Lyse ikke i tvivl om.

"Vi er meget glade for de penge. Vi støtter for eksempel kursusvirksomhed for medarbejderne hos Hospice Limfjord, projekter på hospicet og aktiviteter for de frivillige, som hjælper på Hospice Limfjord", siger hun til Skive Folkeblad.


Støtteforeningen har også tidligere modtaget donationer, men det hører til sjældenhederne, at de er så store som den halve million kroner ægteparret har valgt at donere.


At diamantbrudeparret har valgt at donere så stor en gave til hospicearbejdet glæder og imponerer Christian Bendixen, der er kasserer i Hospice Forum Danmark.

"Det er dejligt at opleve, når mennesker som Edith og Kristen Færch Christensen vælger at bakke op om en sag, som gør så meget godt for døende og deres pårørende", siger han og udtrykker forhåbningen om, at endnu flere ville lade sig inspirere til at gøre noget lignende.

"Både store og små donationer, givet lokalt eller nationalt kan jo være med til at gøre en forskel for mennesker, der står i en meget svær situation", slutter han.