Fornem hæder til Aflastningstjenestenem

25. januar 2008
Aflastningstjenesten blev torsdag udnævnt til "Årets succes" i Syd- og Sønderjylland

Aflastningstjenesten i Esbjerg og Varde, der er en afdeling under Esbjerg KFUM og KFUK, blev torsdag udnævnt til "Årets succes" i Syd- og Sønderjylland.

Udnævnelsen af Aflastningstjenesten som "Årets Succes" skete på baggrund af en SMS-afstemning, der er blevet gennemført af JydskeVestkysten og TV Syd. I slutfasen stod valget med fire kandidater, og her fik Aflastningstjenesten flest stemmer.

Med titlen "Årets succes" følger en kontant pris på 25.000 kr. og en statuette, som blev overrakt af chefredaktør Mikael Kamber, JydskeVestkysten, som gav Aflastningstjenesten følgende ord med på vejen:

"Det er absolut fortjent, at aflastningstjenesten løber af med sejren. De er et forbillede for os andre. De gør noget som andre kunne lære af. I tager sagen i egen hånd og gør gavn, så I har ærlig fortjent prisen."

Aflastningstjenestens leder Lise Erbs var den glade modtager af prisen, og hun var glad og stolt på tjenestens vegne.
- Jeg er meget glad for, at vi vandt. Især er jeg glad for at det er en frivillig organisation, der løb med titlen. Vores mange frivillige gør et stort stykke arbejde. De giver deres fritid og har et stort ansvar, når de besøger de syge. Jeg føler også i dag at prisen ikke bare er givet til os, men til alle frivillige i hele landet, der er med til at gøre en forskel, sagde Lise Erbs.

Aflastningstjenesten i Esbjerg og Varde virke på tre felter. For det første er der tale om aflastning af pårørende til kronisk syge, alvorligt syge og døende i eget hjem. Herudover er tjenesten meget aktiv omkring Sydvestjyllands Hospice i Esbjerg, hvor de virker som værtinder, og løser mange små opgaver i forbindelse med det daglige liv på hospice, herunder vågekonefunktionen. Som noget helt nydt har Aflastningstjenesten påtaget sig opgaven som værtinder ved byens plejecentre, og løser her mange opgaver her i et tæt samarbejde med personalet.
Aflastningstjenesten tæller over 100 frivillige medarbejdere.
Se prisoverrækkelsen på www.tvsyd.dk