Frivilligseminar 2013

08. september 2013
Ca. 45 frivillige fra Hospicer i hele landet havde en god og inspirerende dag sammen

Ca. 45 frivillige fra Hospicer i hele landet mødtes lørdag d. 7/09 og havde en god og inspirerende dag sammen.

Først lyttede vi til overlæge tidl. formand for Etisk råd Ole Hartling, der delte sine tanker om bekymringer - håb og livsglædens betydning med os.

Ole Hartling omtalte det moderne menneske vilkår i det individualistisk prægede samfund, hvor mulighederne og valgene er så mange, at det kan være svært for mennesker at finde sin egen vej, og hvor de mange valg giver bekymringer om, man nu valgte det rette.

Ole Hartling talte også om forebyggelses og -sundhedskulturen i samfundet, og om at også den giver bekymringer - idet man hele tiden selv er ansvarlig: "spiser jeg nu det rigtige "osv.

Til sidst frem hævede han vigtigheden af i hverdagen at bruge hjertets sprog, vigtigheden af at være i nuet og lade livsglæden få rum, så man ikke lade bekymringerne få overtaget.
Foredraget var krydret med lune og sjove bemærkninger og historier fra Ole Hartlings mange år som læge.

Efter frokost kom deltagerne på banen. I grupper fortalte man hinanden om en speciel god oplevelse fra hverdagen på hospice.
Der blev virkelig snakket og fortalt og resultaterne: de mange gode historier vil blive sendt til og samlet af frivillighedsudvalget.

Dagen sluttede med et dejligt livsglad indslag af Gospel Koret "Sound og joy", der med dejlige sange og glade rytmer satte et fint punktum på en helt igennem god dag.

Horsens d. 8/09 Anne-Marie Bønløkke