Glædelig Jul og Godt Nytår

21. december 2022
Landsformanden ønsker alle glædelig jul og godt nytår

 

Kære venner og samarbejdspartnere - så er tiden kommet til årets julehilsen.

 

Vi er nu vendt tilbage til et liv efter corona. Mange organisationer, der bygger på frivillighed, har mærket en faldende aktivitet. Det giver anledning til at gentænke det frivillige arbejde rundt omkring og skabe nye former for frivillighed.

 

Vi glæder os over, at vi har fået gang i vores aktiviteter igen. Vi har kunnet gennemføre vores forskellige arrangementer for bl.a. hospicefrivillige og støtteforeningsbestyrelser. Stemningen har været i top, og det afspejler en stor entusiasme og virkelyst ude i alle hjørner af kongeriget.

 

Hospicesagen er en folkelig succes, der er respekt for arbejdet og taknemmelighed for den omsorg man møder. Uligheden i sundhed, og omsorgsarbejdet i sundhedsvæsenet er kommet højt på dagsordenen og har fyldt i den offentlige debat. Også samtalerne om døden er blevet mindre tabu. Hospice Forum Danmark deltog f.eks. i Folkemødet på Bornholm, det var en helt særlig oplevelse. Rigtig mange arrangementer havde livets afslutning som tema. Det var glædeligt at mærke, at både de folkevalgte og fagprofessionelle tog del i samtalen og debatterne.

 

Hospice Forum Danmark har tilsluttet sig Alliancen mod Social Ulighed i Sundhed, som netop har rundet 100 partnere, og er blevet en vigtig stemme i sundhedsdebatten. Et godt eksempel på hvor vigtigt det er at løfte i flok og dermed få mere gennemslagskraft.

 

Men vi kan ikke hvile på laurbærrene, vi har alle en opgave i fortsat at sætte hospicesagen højt på dagsordenen. Vi har et sundhedsvæsen i krise og vi må forvente, at vi står overfor en ny større sundhedsreform. Her er det godt, at vi fra Hospice Forum Danmark har meget konkret at byde ind med, i forhold til det palliative arbejde. Stor tak til jer, som i dagligdagen bidrager til at formidle hospicesagen bredt ud, giver input til vores arbejde, og sørger for god drift på vores hospicer.

 

Der skal også lyde en stor tak til vores sekretariat, der i årets løb er blevet udvidet med en ekstra medarbejder. Det vil give os lidt større slagkraft.

 

Endeligt vil vi takke alle jer, der med hver jeres indsats har været med til at hjælpe døende og deres pårørende gennem en svær tid. Vi vil gerne udtrykke vores største anerkendelse for dette arbejde og ønske jer en rigtig glædelig jul og et godt nytår!

 

Med venlig hilsen

Olav Nørgaard

Landsformand

 

Du kan hente julehilsenen som pdf ved at klikke på linket