Grønt lys for nybyggeri i Aalborg

27. september 2016
Dispensation fra staten betyder, at KamillianerGaardens Hospice i Aalborg nu endeligt kan påbegynde byggeriet af et nyt hospice.


Det har ifølge bestyrelsesformand, Mogens Nørgård været hårdt slid at nå hertil, hvor hospicet nu endeligt kan påbegynde byggeriet af et nyt hospice i stedet for at udvide i de eksisterende rammer på Kastetvej i Aalborg.


Der var derfor en meget glad bestyrelsesformand, der kunne fortælle Nordjyske Stiftstidende, at KamillianerGaarden forventer at kunne indvie et helt nyt hospice i Nørresundby i løbet af de næste tre år. Den melding kommer efter, at Indenrigs- og Socialministeriet har meddelt Region Nordjylland, at de har fået dispensation fra reglen om at skulle deponere et større millionbeløb i forbindelse med byggeriet.


Planen har hele tiden været, at byggeriet skulle gennemføres uden udgifter for regionen. Og det tegner med dispensationen på størsteparten af deponeringsbeløbet til at kunne lykkes, da bestyrelsesformanden overfor Nordjyske Stiftstidens giver udtryk for, at den del af beløbet, som man ikke har fået dispensation for skal rejses af hospicet.


KamillianerGaarden har allerede en aftale med Aalborg kommune om køb af en grund i Nørresundby og Mogens Nørgård siger om baggrunden for ønsket om nybyggeri, at:

"Vi får en langt mere rationel drift ved at indrette i ét plan, der bliver lys og luft til glæde for både patienter og personale". Han peger desuden på, at grunden også omfatter et stykke fredsskov og gode muligheder for at indrette haver, hvor patienter og pårørende kan finde ro.


KamillianerGaardens Hospice har også allerede en aftale med den nuværende nabo, Sct. Mariæ Skole om overtagelse af de eksisterende bygninger, når de er klar til at flytte ud i det nye hospice.