Grund fra Holstebro giver ikke længere grund til optimisme

13. maj 2003
<P class=section>Sundhedsudvalget i Ringkøbing Amt er positivt indstillet, men har ingen midler at anvise. Lars Løkke Rasmussen må opfordres til hurtig indgriben i sagen. Hospice Forum Danmark erklærer sig villig til at tage et større medansvar for løsning af problemerne.&nbsp;<br></P>

Herved må det endeligt slås fast, at hospicepuljen på 20 mio kroner ikke giver nogen nye hospicer i denne omgang - allerhøjest nogle senge på hospicer, der er igang.

Den 12. maj 2003 blev optimismen bremset i en hastigt voksende støtteforening,
idet Ringkøbing Amt's Sundhedsudvalg heller ikke kan finde midler. Det undersøges nu, om der kan etableres en særlig hospicefunktion på et af amtets sygehuse til en lavere omkostning.
 
Der skal udarbejdes et kommissorium for undersøgelsen til næste møde i udvalget og underøgelsen skal forelægges for sundhedsudvalget senest udgangen af august 2003.
 
Der lægges i den forbindelse hermed vægt på, at der i hospice indgår et stort folkeligt engagement og medleven.
 
Den grund, som Holstebro Kommune tidligere har lovet at stille til rådighed for et kommende hospice giver således ikke længere grund til optimisme hos de hårdtarbejdende "ildsjæle", der på mindre end 4 måneder har hvervet mere end 400 medlemmer til Støtteforeningen for Sct. Jørgen Hospice i Holstebro.
 
Kommentar fra formanden for Hospice Forum Danmark:
Det er hermed endnu engang bekræftet - at Regeringen's og Dansk Folkeparti's smukke intentioner ikke får nogen effekt som følge af amternes indstilling - i de fleste tilfælde grundet stram økonomi.
 
Det er en uværdig måde at behandle vore svage i samfundet på - det er mere blevet et spørgsmål om "kassetænkning" end forsøg på at løse alvorlige problemer - det må stoppe nu og forligspartierne bag hospicepuljen må trække i arbejdstøjet igen. Hvis man ønsker flere hospicer i regi af Selvejende Institutioner er det på tide at fritage amterne for denne opgave, som de indtil nu har vist sig ude af stand til at løse. De forudsatte driftsgarantier må erstates af flere "øremærkede midler" fra Christiansborg.
 
Lad pengene komme fra centralt hold, i stedet for at lade dem vandre rundt mellem kommuner og amter.

Hospice Forum Danmark vil som "advokater" og grundet sagens alvor igen tage initiativ til et møde med forligsparterne, idet uhelbredeligt syge og døende ikke kan føre sagen selv.

Hospicepuljen kan ikke benyttes til etablering af hospicesenge, hvis ikke det sker i regi af Selvejende Institutioner - læs om reglerne andetsteds på hjemmesiden (brug søgefunktionen: Hospicepuljen)