Gudenå Hospice fuldt belagt

05. april 2016
Gudenå Hospice åbnede lige efter påske sidste år og har efter en lidt udfordrende start nu fuld belægning.


I det første halve år måtte Gudenå Hospice nøjes med at have de 8 af sine 9 pladser i brug, da man ikke havde fuld lægedækning fra det palliative team på Aarhus Universitetshospital. Det fik man i oktober 2015 og den sidste plads blev taget i brug.


I de følgende måneder har hospicet da også med enkelte udsving haft fuld belægning, fortæller hospicechef Kirsten Ørom Larsen til Midtjyllands Avis. Det frie sygehusvalg gælder også for hospice, så patienterne kan i princippet komme fra hele landet, men patienterne på Gudenå Hospice kommer primært fra Silkeborg, Horsens, Skanderborg og Aarhus kommuner, men der har også været enkelte fra andre kommuner.


Patienter til hospice henvises af praktiserende læger, sygehusafdelinger og palliative teams på sygehusene. Herefter afgør hospicechefen eller souschefen i tæt samarbejde med den tilknyttede læge fra Aarhus Universitetshospitals palliative team, hvem af de henviste patienter der har det største behov for at få en plads på hospice.


Kirsten Ørom Larsen fortæller, at over 90 procent af patienterne på Gudenå Hospice har en cancer-diagnose. Patienterne på hospicet er i gennemsnit indlagt i 13 dage.


På Gudenå Hospice har de knap 30 medarbejdere fra forskellige faggrupper - den senest tilkomne er musikpædagog, Lene Madsen, der kommer på hospice en dag om ugen. Ansættelsen af hende er muliggjort af donationer og bidrag fra støtteforeningen for Gudenå Hospice.


Hospicechefen er begejstret for ansættelsen og siger til Midtjyllands Avis, at:

"Det er helt fantastisk, hvad det giver af livskvalitet for patienterne, for hun kan noget helt særligt og formår at skabe en dejlig stemning i huset."


Støtteforeningen for Gudenå Hospice holder tirsdag d. 5. april sin generalforsamling, hvor blandt andre hospicechefen vil komme og fortælle om det første år med hospice i Brædstrup.