Gudenå Hospice ønsker flere senge

18. marts 2014
Det koster kun 60.000 årligt at udvide Gudenå Hospice med tre pladser.

Bestyrelsen for Gudenå Hospice har søgt om tilladelse til at etablere tre ekstra hospicepladser ud over de ni, som Region Midtjylland har besluttet at etablere i Brædstrup.

Det skriver Region Midtjylland på deres hjemmeside.

 

Bestyrelsen for Gudenå Hospice søger om, at de ekstra pladser etableres i forbindelse med byggeriet, idet etablering efter, at hospice er færdigt, vil blive væsentlig dyrere.

Begrundelsen for ønsket er, at et hospice på 12 pladser vil give en bedre driftsøkonomi, og at det vil være billigere at udvide i forbindelse med byggeriet frem for senere, når hospice er etableret.

Bestyrelsen for Gudenå Hospice har oplyst, at etablering af råhus med tre ekstra pladser vil give en afledt maksimal driftsudgift på 2,460 mio. kr. Det drejer sig således om en ekstraudgift på 60.000 kr. årligt i forhold til den tidligere fastsatte maksimale ejendomsudgift, skriver Region Midtjylland.
Såfremt Den selvejende Institution Gudenå Hospice ikke opnår fondsdonationer til den ekstra udvidelse vil etablering af de tre ekstra pladser øge den ejendomsudgift, som Region Midtjylland skal afholde.

 
Region Midtjylland skal tage stilling til ansøgningen på et møde onsdag den 19. marts.