Harald blev "Årets Svend"

05. juli 2018
På Hospice Limfjord har man indstiftet prisen "Årets Svend", der skal hædre de ildsjæle, der gør en kæmpe indsats på hospicet.


Den første modtager af prisen "Årets Svend" blev Harald Petersen på 79, der gennem de sidste fire år har han hjulpet med alle tænkelige ting på Hospice Limfjord. Han har skovlet sne, hjulpet med haven, luftet patienternes hunde, stillet mad frem til måltiderne, våget over terminalpatienterne eller kørt en tur med dem i kørestolen.


"Jeg kan så utroligt godt lide at være her og give en hånd med", siger Harald Petersen til Skive Folkeblad i forbindelse med prisoverrækkelsen. Men han mente nu alligevel ikke, at han ligefrem burde have en pris - og det til trods for, at han bruger 15 - 20 timer om ugen på at være frivillig på hospicet.


"De bliver ved med at sige, at jeg har fortjent den. Men der er andre frivillige, der også har fortjent den", siger den beskedne Harald Petersen.


Og fordi Harald er så beskedent et menneske, havde Hospicechef Birte Markfoged da heller ikke fortalt ham noget om, hvorfor han skulle møde op den mandag eftermiddag, hvor han fik prisen overrakt - af frygt for, at han så slet ikke ville dukke op.


"Du er så beskedent et menneske" sagde Birte Markfoged med et smil til Harald Petersen, da hun ved overrækkelsen begrundede prisen. "Du er en fantastisk ildsjæl inde i vores hus", sluttede hun.


At prisen hedder "Årets Svend" er ingen tilfældighed - den er nemlig opkaldt efter den lokale fysiker Svend Lausten, der har været en af de helt store lokale ildsjæle og drivkræfter i oprettelsen af Hospice Limfjord som mangeårig formand for den lokale støtteforening


I videoen herunder kan du se Harald Petersen fortælle om det at være frivillig på Hospice Limfjord. Filmen er optaget i forbindelse med Hospice Forum Danmarks frivilligseminar i 2017.