Hospice deler kompetencer med plejehjem

13. maj 2014
Anker Fjord Hospice leverer nu "undervisning ud af huset".

Anker Fjord Hospice leverer nu "undervisning ud af huset".

Som noget nyt tilbyder Anker Fjord Hospice nu undervisning ud af huset for ansatte på plejehjem. Undervisningen, der leveres af erfarne hospicesygeplejersker, tager udgangspunkt i tilhørernes og undervisernes egne erfaringer med at varetage plejen for mennesker med palliative behov, skriver Anker Fjord Hospice på deres hjemmeside.

Kursets indhold kan tilpasses det enkelte arbejdssteds særlige ønsker og behov. Der lægges op til deltagerinddragelse og diskussion.

Undervisningen bygger på hospicefilosofien om at skabe de bedste forudsætninger for livskvalitet, selvværd og en værdig død. Plejeopgaven ses som en tværfaglig opgave, der inddrager både fysiske psykiske, sociale og eksistentielle aspekter, skriver hospicet.

Kurset kan tilrettelægges som 2-dages undervisning for husets social- og sundhedsassistenter samt sygeplejersker eller som 1-dags undervisning for sundhedshjælperne.

Der udleveres et kompendium med relevant materiale, litteraturliste, samt de PowerPoints, der anvendes i undervisningen. Der udstedes et kursusbevis til deltagerne.

Bagefter tilbydes plejehjemmet opfølgning på en eller flere personalemøder.