Hospice-drømme i Kjellerup

17. oktober 2009
Planerne om et hospice i Kjellerup ved Silkeborg lever stadig

Planerne for Hospice Midt i Kjellerup i Silkeborg kommune har lange udsigter. Men støtteforeningen giver ikke op.

- I den centrale del af Region Midtjylland, er der et stort område uden Hospice. Med et befolkningsgrundlag på 300.000 indenfor en radius af 50 km, er der et oplagt behov for en institution af denne art, skriver støtteforeningen på deres hjemmeside.
Støtteforeningen har arbejdet siden 2004 for etablering af et Hospice i Silkeborg Kommune.

I de fem år har foreningen fået 1150 medlemmer.

Bliver planerne til noget, bliver det ikke som forventet i sygehusets gamle hovedbygning, men i et nybyggeri tæt på Kjellerups gamle rådhus og ud til grønne områder.
Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.
- Det koster det samme at bygge nyt som at ombygge den gamle sygehusbygning - cirka 30 millioner kroner. Og for den pris kan vi i et nybyggeri også få plads til et såkaldt daghospice, hvor patienterne sover derhjemme, siger formanden for støtteforeningen, Kis Jensen.

For fire år siden tabte initiativtagerne i Kjellerup til Skive, som et flertal i det daværende amtsråd foretrak som hjemsted for et af de hospicer, som Viborg Amt og senere Region Midtjylland betaler for driften af. Siden har støtteforeningen og en arbejdsgruppe arbejdet ihærdigt på at komme på banen igen.
Men det bliver tidligst i slutningen af 2010, at politikerne i regionen revurderer, om der er behov for flere hospicepladser.
- Selvfølgelig er det svært at holde dampen oppe, når der efterhånden er gået så mange år, uden at vi er kommet videre med planerne. Men vi har besluttet at vi ikke giver op, siger Kis Jensen til avisen.