Hospice efterspørger penge

21. marts 2012
Bestyrelse ønsker mere plads.

Bestyrelse ønsker mere plads.

Bestyrelsen bag Hospice Vensyssel er i øjeblikket i fuld gang med at planlægge et helt nyt hospice.

I øjeblikket har Hospice Vendsyssel til huse på anden sal af plejehjemmet Kastanjegården i Frederikshavn. Her er der seks pladser. Siden åbningen i 2008 har bestyrelsen arbejdet på at bygge et selvstændigt hospice - og helst med 12 pladser.

- Vi er ved at få lavet tegninger på de ni pladser, vi har driftsoverenskomst med regionen på. Men vi har spurgt vores rådgiver, hvor meget ekstra det ville koste at bygge tre ekstra patientstuer på i alt 160 kvm. Og da svaret var 1,5 mio. kr., synes vi i bestyrelsen, at vi skal bygge det med det samme, hvis vi kan finde midlerne til det, siger bestyrelsesformand Per Nilsson.

Derfor har man ansøgt om midler hos både Hjørring, Brønderslev og Frederikshavn kommuner.

Ved budgetforliget 2011 besluttede regionsmedlemmerne sig for at udvide hospice i Frederikshavn med tre pladser. Sidenhen tilbød staten i forbindelse med Kræftplan III at yde tilskud til seks nye hospicepladser i Nordjylland, men politikerne i Nordjylland besluttede sig for sidste år i august at vente med at søge om de seks pladser indtil august i år. Derfor er det endnu uafklaret, om der bliver mere end de ni pladser i Frederikshavn eller hvordan politikerne bliver enige at fordele de seks pladser.

- Vi ønsker i hvert fald at bygge til de 12 pladser nu, hvis vi kan finde pengene til det. Hvis vi skal bygge til senere, så vil det dels blive dyrere og dels vil der blive megen støj og uro for patienterne, siger Per Nilsson.