Hospice Forum Danmark får ny formand

25. april 2024
Regionsrådsmedlem fra Nordjylland Mogens Nørgård er valgt som ny landsformand for Hospice Forum Danmark. Det skete ved det seneste årsmøde i april 2024. Han afløser Olav Nørgaard, der har siddet i formandsstolen de seneste syv år.

Med Mogens Nørgård som ny formand får Hospice Forum Danmark en dedikeret frontfigur, der allerede har en stor viden om hospiceområdet fra sit årelange virke som bestyrelsesformand for det aalborgensiske Hospice Vangen:           
   ”Gennem mit arbejde på Hospice Vangen har jeg lært, hvor vigtigt samspillet mellem fagpersoner, frivillige og pårørende er. Jeg har også stået i spidsen for salget af vores gamle hospice og etableringen af et nyt. Tidssvarende rammer er vigtige for behandling, trivsel og arbejdsmiljø”.


Vi er mere end mursten 
Til årsmødet i april valgte Olav Nørgaard at give formandsstaffen videre efter syv år på posten:
    ”Tiden er til, at der skal friske kræfter til. Det har været spændende at være formand, hvor der er sket meget inden for området. Der er heller ingen tvivl om, at der vil ske noget i fremtiden. Der er et helt tydeligt behov for, at palliationen skal rulles ud i samfundet. Vi ser hospicetanken som noget, der skal ud at leve. Hospice er mere en filosofi end mursten. Vi skal blandt andet ud på plejecentrene. Jeg ønsker Mogens held og lykke med formandsposten. I det næste stykke tid vil jeg fokusere på min bestyrelsespost hos Hospice Limfjord, og jeg vil derfor stadig være engageret i hospicesagen”, lyder det fra Olav Nørgaard.      

 

 

Første tale som formand    
Da den nyvalgte nordjyde fra Aabybro talte for første gang som formand, lagde han særligt vægt på, at han ser hospicefilosofien som det grundlæggende for foreningen:

 

   ”Vi er ikke kun en forening, vi er en bevægelse og en tænkning. En forening, der skal række ud, så palliationen bliver endnu bedre og for endnu flere”.
 

 

En tømrermester med et hjerte for palliation     
For Mogens Nørgård er det vigtigt, at vi ikke gemmer døden væk. Han mener, at vi skal blive bedre til at turde tage den nødvendige samtale – og allerhelst i god tid, så forventninger bliver afstemt:
    ”Det er vigtigt, at vi lever fuldt ud, mens vi er her. Det er vigtigt, at vi er afklarede med, hvad der skal ske, når livet slutter. Derfor er det vigtigt, at palliation bredes ud i både professionelle miljøer men også til borgere generelt. Der er mange etiske spørgsmål, som jeg glæder mig til at beskæftige mig endnu mere med herunder spørgsmålet om aktiv dødshjælp og hvor længe vi egentlig bør behandle patienter”, fortæller han.

 

Forening med store ambitioner            
Hospice Forum Danmark er en landsforening for blandt andre aktive hospice-støtteforeninger med det formål at varetage hospicesagens interesser på tværs af landet. Foreningen arbejder for udbredelsen af hospicetanken og for, at alle mennesker med livstruende sygdomme og deres pårørende skal have adgang til den rette omsorg og støtte, når de har behov for det, uanset hvor de befinder sig.                         

Allerede godt i gang          
Mogens Nørgårds første opgave som formand bliver at følge op på den politiske høring, som foreningen afholdt på Christiansborg d. 10.april 2024:
”Jeg går til opgaven med stor lyst og energi. Jeg glæder mig til at kombinere mit politiske og bestyrelsesorienterede arbejde med arbejdet som formand for Hospice Forum Danmark”, slutter Mogens Nørgård.