Hospice Forum Danmark har fået hospicefaglig konsulent

08. februar 2008
Knud Ole Pedersen, tidligere hospiceleder har sagt ja til opgaven

På Hospice Forum Danmarks bestyrelsesmøde den 30. januar blev der truffet endelig aftale om oprettelse af en frivillig stilling som hospicefaglig konsulent i direkte tilknytning til bestyrelsen.

Det er lykkedes at få tilknyttet den tidligere hospiceleder for KamillianerGaardens Hospice i Aalborg, sygeplejerske Knud Ole Pedersen, i denne funktion.

Knud Ole Pedersen har som hospiceleder med stor faglig kompetence haft afgørende betydning for udviklingen af den danske model for selvejende hospicer. Han har desuden som næstformand for Hospice Forum Danmark i perioden 2001-2006 været den dynamiske formand for organisationens hospicefaglige udvalg i disse år.

Han har således mere end nogen anden været medvirkende til, at landsorganisationen i dag er en anerkendt sparringspartner for hospicer og palliative enheder her i landet. I den nye funktion vil Knud Ole Pedersen desuden kunne udnytte de mange kontakter til hospice-organisationer i udlandet, som har muliggjort inspiration og udveksling af faglig viden på det internationale plan.

Tove Videbæk ser frem til, at tilknytningen af Knud Ole Pedersen til Hospice Forum Danmark vil forbedre organisationens muligheder væsentligt, bl.a. når det gælder:

  • at udbrede kendskabet til hospice-tanken,
  • at støtte og udvikle den totale palliative indsats, og
  • at samle og formidle viden og erfaring vedr. hospice og palliativ indsats i Danmark.