Hospice Forum Danmark på BogForum

08. november 2012
Bogen "Livet før døden" præsenteres i BellaCentret fredag den 9. november.

Bogen "Livet før døden" præsenteres i BellaCentret fredag den 9. november.

"Livet før døden - 20 år med hospice i Danmark" blev præsenteret ved 20-års jubilæet for oprettelsen af det første hospice i Danmark den 7. oktober. Bogen er et samarbejde mellem Hospice Forum Danmark og Unitas Forlag. På fredag den 9. november præsenteres den flotte bog på BogForum i BellaCentret i København. Det sker på Forlaget Unitas' stand, der netop holder reception fredag.

"Livet før døden - 20 år med hospice i Danmark" giver læseren indsigt i den professionelle og omsorgsfulde pleje som gives mennesker med livstruende sygdom. Her fokuseres på at patienterne oplever maksimal livskvalitet til det sidste sammen med deres pårørende.

Bogen er en antologi, hvor læseren præsenteres for koncentreret ekspertviden fra de mange aktører, der samarbejder for at kunne lindre smerter og symptomer hos mennesker med livstruende sygdom. Her møder vi både ildsjælen, der fortæller begejstret om egne erfaringer i oprettelse af hospice. Og den sundhedsprofessionelle, der korrekt og præcist redegør for den lindrende indsats.

Bogen indledes af Hospice Forum Danmarks protektor, kgl. skuespiller Ghita Nørby. Derefter fortælles hospicebevægelsens tidlige historie af Danmarks første hospiceleder, Inger Hee, og Danmarks første hospicelæge, Hans Henriksen. Og så kommer turen til sygeplejespecialisten, hospicelederen, lægen, forskeren, præsten, politikeren, støtteforeningen, den frivillige osv.

Bogen kan købes ved henvendelse til Hospice Forum Danmarks sekretariat: sek@hospice.dk.