Hospice Forum Danmark skal have ny landsformand

11. juni 2006
Landsforeningens aktive formand siden starten i 2001, virksomhedsrådgiver Ole Bang, Aalborg, har valgt at træde tilbage - bl.a. for at koncentrere sig om sin virksomhed og det internationale hospice-arbejde.

Bestyrelsen har nu enstemmigt opfordret fhv. medlem af Folketinget, direktør Tove Videbæk, Brande, til at opstille til formandsvalget - og til stor glæde for alle har hun takket ja til opfordringen. Valget finder sted på en ekstraordinær generalforsamling lørdag den 24. juni på Dalum Landbrugsskole i Odense.

Et engageret menneske
Tove Videbæk har igennem mange år været aktivt engageret i hospicesagen og omsorgen ved livets afslutning. Hun var således stærkt involveret i etableringen af landsforeningen Hospice Forum Danmark, da denne blev stiftet i 2001 i Odense.

Siden har hun fulgt hospice-arbejdet tæt og været direkte medvirkende til, at dette arbejde er blevet en folkesag.
 tove_videbaek_72dpi.jpg

En politisk ildsjæl
Tove Videbæk blev i 1998 valgt til Folketinget for Kristeligt Folkeparti i Skjern-kredsen, Ringkøbing Amt. I de følgende år var hun medlem af Folketingets sundhedsudvalg og formand for Folketingets Socialudvalg - netop i de år, hvor hospice-sagen for alvor fandt folkelig og politisk fodfæste i det danske samfund.

I dag er Tove Videbæk medlem af regionsrådet for Region Midtjylland - det råd, der har sygehus- og hospice-området som en hovedopgave. Her har hun allerede fra starten fået plads i forretningsudvalget og to tunge udvalg. I regionsrådet - som i det fortsatte landspolitiske arbejde - vil Tove Videbæk bl.a. virke for, at reglerne i den nye sundhedslov, som forpligter regionsrådene til at indgå driftsoverenskomst med selvejende hospicer, bliver fulgt op i konkret handling.

Fortsat fremgang for hospice-sagen
Med Tove Videbæk som landsformand vil landsforeningen få en markant og engageret leder, der har politisk indsigt og er kendt og respekteret i meget brede kredse i samfundet.

Den nye handlingsplan, som landsforeningens bestyrelse har udarbejdet i det forløbne år, sætter bl.a. fokus på det frivillige hospice-arbejde - også i de kommuner, der ikke er så heldige at få et hospice i første omgang. Med Tove Videbæk som formand vil denne plan få de bedste muligheder for at blive gennemført - til støtte for hospicesagen over hele landet.

Planen vil blive præsenteret og diskuteret på generalforsamlingen den 24. juni.

Med venlig hilsen
Alf Mulnæs
fg. formand for Hospice Forum Danmark