Hospice Forum Danmarks årlige frivilligseminar er nu vel gennemført

19. oktober 2014
Alle frivillige er hjemme igen med ny inspiration, oplevelser og viden om musikterapien på hospice

Hospice Forum Danmarks årlige frivilligseminar er nu vel gennemført og alle frivillige er hjemme igen med ny inspiration, oplevelser og viden om musikterapien på hospice og om at være "Sammen i musikken"

 

Frivillige kom fra hele Danmark og mange havde været længe undervejs for at nå til Bygningen i Vejle, så derfor var dejligt at blive budt velkommen med et godt "kaffebord" med brød og frugt, inden programmet begyndte i den store sal.

Efter den officielle velkomst og naturligvis en efterårssang bød formiddagen på 2 foredrag om musikterapi på hospice - og her er et udpluk fra deltagernes evalueringer:

Spørgsmålet lød: Hvad har inspireret dig i dag?

" Hvor meget musik kan rumme og hvilken effekt det kan have på mennesket, fysisk, psykisk, socialt og religiøst."

"Det var gode indlæg fra Hilde Skrudland og Signe Marie Lindstrøm. De supplerede hinanden godt og det var meget ukendt stof for mig"

"Jeg fik et godt indblik i, hvad musikterapeuterne arbejder med i forhold til patienterne - at de møder patienten hvor de er lige nu."

Herefter var der stor buffet og måske lidt for kort tid til at nyde maden..men som én af de frivillige sagde: "så kommer vi jo ikke for at spise, men for at lytte og lære"

Eftermiddagen var tilrettelagt med work shops, så det blev muligt for deltagerne i praksis at opleve, hvordan forskellige former for musikterapi virker og forskellige måder at "at være sammen i musikken" på.

Overskrifterne på de 4 valgmuligheder var: "Vores musikalske livshistorie" med Hilde Skrudland, "Kropsafspænding og musiklytning" med Signe Marie Lindstrøm, "Sangskrivning" med Leif Rasmussen og "Musicbreathing" med Inger Kruchow. Hver deltager havde på forhånd valgt 2 work shops og alle fik deres ønsker opfyldt.

Det var et tæt program og som altid kunne man godt bruge noget mere tid.

 

 

 

Flere har efterfølgende skrevet:

  • " Det har været rigtig afvekslende og work shops er en god måde at høre om de forskellige emner"
  • "Også i andre situationer i livet - ikke "bare" på hospice - kan musikken anvendes"
  • "Musikbreathing er et godt redskab"
  • "En fin dag..jeg drog hjem med en begejstret frivillig"
  • "Glæden over at være sammen med så mange andre forskellige mennesker, der brænder for den samme sag"

En god og lærerig dag sluttedes af kl. 15.30 hvor Anne Marie Bønløkke sagde farvel og på gensyn næste år til en ny seminardag med indhold, inspiration og godt samvær.

Frivillighedsudvalget

Gunvor Dons