Hospice Forum Danmarks bestyrelse mødes med støtteforeninger fra Region Midt

01. december 2014
Positivt og gavnligt møde med støtteforeninger i Region Midtjylland

Hospice Forum Danmark har igennem længere tid arbejdet med ønsket om at forny og styrke samarbejdet med støtteforeninger for hospicer over hele landet.

På baggrund af dette ønske inviterede man i første omgang alle støtteforeninger for hospicer i Region Midt til et regionalt møde på Hospice Djursland tirsdag d. 4. november kl. 17 - 20. Invitationen blev vel modtaget, og repræsentanter fra 4 hospicer samt en støtteforening for etablering af et hospice mødte op.

Det blev en rigtig god aften, hvor landsformand Tove Videbæk orienterede om Hospice Forum Danmarks formål, aktiviteter og nuværende indsatsområder, og næstformand Erik Nørgaard stod for mødeledelsen.

Allerede i den første korte runde, hvor mødedeltagerne fortalte om, hvad der rører sig i deres lokale forening, blev det tydeligt, at der er fælles emner, problemstillinger og praksisser, hvor det er  oplagt for støtteforeningerne at inspirere og lære af hinanden. Det kunne eksempelvis være vedrørende arrangementer, hjemmesider, kommunikation, medlemstilgang/afgang, økonomi, mm. 

HFD ønsker ligeledes at blive inspireret og udveksle viden og erfaringer - men også at hente hjælp og assistance hos evt. ressourcepersoner i støtteforeningerne til særlige opgaver på landsplan. Således hjælper Niels Rovsing fra Hospice Djurslands støtteforening allerede foreningen og støtteforeninger på landsplan med skattefradrag for gaver.

Webmaster Christian Bendixen fra HFD orienterede om, hvordan hjemmeside og Facebook bliver brugt af HFD til informationer, debatter, markedsføring mm., og hvordan også de lokale støtteforeninger er eller kan blive synlige og mere tilgængelige via denne mulighed.

Ideen med at afholde regionale møder for støtteforeninger viste sig at være helt rigtig og der var da også stemning for at mødes igen. Således blev det besluttet at afholde et til to regionale møder om året med / for støtteforeninger for hospicer i Region Midt. Og støtteforeningerne byder ind med emner, som der er behov for at få drøftet. Hospice Gudenå bliver vært for det første regionale møde i Region Midtjylland i foråret 2015. Det bliver en hel unik oplevelse i sig selv, da Hospice Gudenå er det senest etablerede hospice i regionen. Mødet afholdes inden patienterne flytter ind, hvilket giver deltagerne mulighed for at se hele Hospice Gudenå.

Herefter er tanken ligeledes at der vil blive inviteret til regionale møder for støtteforeninger for hospicer i de øvrige regioner. Dette er der allerede kommet positive tilbagemeldinger på fra flere regioner. 

Landsformanden rundede aftenen af og takkede for fremmødet og villigheden til at indgå i et styrket samarbejde - til glæde for alle parter.