Hospice holder rejsegilde

17. august 2009
Hospicegården Filadelfia i Dianalund holder rejsegilde den 20. august

Hospicegården Filadelfia i Dianalund holder rejsegilde den 20. august.
Sammen med huset, der har plads til tolv værelser med egen terrasse, bliver der anlagt en terapihave, som man glæder sig særligt til at tilbyde patienterne. Hospicet i Dianalund ligger i skønne omgivelser tæt ved Sorø.

- Det er meget glædeligt, at vi nu kan se, at vi får et fantastisk flot og spændende hospice, der opfylder næsten alle vore drømme, siger Flemming Christensen, direktør for Filadelfia til Realdania. Realdania Fonden støtter almennyttige og almenvelgørende formål inden for byggeriet.

- Vi glæder os selvfølgelig endnu mere til januar, hvor vi kan få indviet huset og herefter komme i gang med det egentlige: at give et meget kvalificeret tilbud i usædvanlig flotte og varme rammer til meget alvorligt syge mennesker.

Gode rammer gi'r kvalitet i hospice-arbejdet
Filadelfia Hospice er et eksempel på, hvordan arkitekturen og den fysiske indretning fra begyndelsen bliver tænkt ind som en faktor, der kan tilføre ekstra kvalitet til hospice-arbejdet, siger Marianne Kofoed, projektleder i Realdania:

- Det er vores ønske at de gode intentioner bag hospice-filosofien smelter sammen med udformningen af de konkrete fysiske rammer. Hospicet bliver opført efter designprincipperne i modelprogrammet "Program for Det Gode Hospice i Danmark".
Projektet tager udgangspunkt i erfaringerne fra Hospice Djursland - det første hospice her i landet, der blev bygget efter dette programmet for Det Gode Hospice.