Hospice i Brædstrup gør klar til udvidelse

16. december 2015
Gudenå Hospice har købt en nabobygning for at være på forkant.


Knap er Gudenå Hospice en realitet, før man tænker på udvidelse. Regionsrådet i Region Midtjylland godkendte 25. november på et lukket møde, at Gudenå Hospice kunne købe en bygning, der tidligere husede sygehusadministrationen i Brædstrup.


Ledelsen på Gudenå Hospice reagererede herefter hurtigt, og allerede 1.december overtog hospice huset til en pris af 900.000 kroner.

Det skriver Horsens Folkeblad.


Bygningen har stået tom i flere år og vil blive revet ned i løbet af vinteren eller senest til foråret.

- Formålet er, at hvis vi på sigt skal udvide, er det den eneste vej, vi kan udvide til. Derfor var købet en form for rettidig omhu, siger Hans Jørgen Hørning, bestyrelsesformand for Gudenå Hospice til avisen.


Støtteforeningen for Gudenå Hospice har længe været i dialog med Region Midtjylland omkring den administrationsbygningen for det tidligere Brædstrup Sygehus, siden bygningen blev sat til salg lige efter sommerferien.

Pengene til købsprisen tages således af budgettet for Gudenå Hospice.


Gudenå Hospice får i øjeblikket tilskud fra Region Midtjylland til ni pladser.

-Vi tror på, at vi på et tidspunkt får lov til at udvide til 12 pladser.

Vores mål er at nå op på 15 pladser, som Djursland Hospice har, siger Hans Jørgen Hørning.


Når den gamle administrationsbygning er revet ned - senest til foråret - vil hospice omlægge grunden til have, indtil tiden er inde til udvidelsen.

- Vi planlægger derfor at lave et smukt haveanlæg, hvilket også vil give noget luft omkring vores bygninger, siger Kirsten Ørom Larsen, hospicechef på Gudenå Hospice.


Region Midtjylland vil stå for udgiften til nedrivningen af huset.