Hospice i Frederikshavn - eje eller leje?

25. august 2009
Et tilbud på et fuldt færdigt hospice til leje skal sammenlignes med prisen for at drive hospicet selv.

Regionsrådets forretningsudvalg i Nordjylland vil ikke umiddelbart sige ja, til Trigons tilbud om at udleje et fuldt færdigt hospice til regionen. Først skal prisen for et selvejet hospice udregnes, så der er noget at sammenligne med.

- Vi skylder skatteborgerne at undersøge det forhold og derfor vil forretningsudvalget have udarbejdet et projekt for et regionalt ejet hospice, så vi har et reelt sammenligningsgrundlag, siger Bjørn Danielsen, S, fra forretningsudvalget til Nordjyske Stiftstidende.
Opgaven med at finde den billigste løsning, skal ikke trække i langdrag. Ifølge Nordjyske vil hospiceprojektet være klar til at blive skubbet i gang i løbet af efteråret 2009.

Trigon-koncernen har sammen med deres tilbud til regionen givet tilsagn om et millionbeløb til etableringen af hospicet i Frederikshavn. Beløbet vil dog ikke falde som et kontant beløb, men som en nedsættelse af lejeafgiften. Det er med til at gøre aftalen uigennemsigtig, og er en af grundene til at regionens forretningsudvalg vil have et andet tilbud at sammenligne med.