Hospice i Grønland

28. februar 2013
Hospice Forum Danmark har oprettet et Grønlands-udvalg

Hospice Forum Danmark har oprettet et Grønlands-udvalg med deltagelse af bl.a. MF fra Grønland Doris Jakobsen.

Det sker bl.a. på baggrund af en undersøgelse vedr. behovet for hospice i Grønland, foretaget af psykolog N.P. Agger, som i flere perioder har haft tjeneste i Grønland. Egentlig stammer HFD's interesse for sagen dog helt fra 2009, hvor en kvinde fra Nuuk i Grønland bad HFD hjælpe til med at bane vejen for et hospice i Grønland.

Udvalget med Doris Jakobsen i spidsen arbejder nu for at få etableret et Hospice Forum Grønland, som skal være støtteforening og fødselshjælper for oprettelse af et hospice i Grønland. Doris Jakobsen har allerede fremsat forslag i det grønlandske landsstyre vedr. sagen. Og flere personer i Grønland er på nuværende tidspunkt involveret i sagen. Det seneste møde med deltagelse af nedenstående personer blev afholdt d. 6. februar 2013 i Folketinget.

HFD's Grønlandsudvalg består pt. af: Doris Jakobsen (MF og landsstyremedlem), Hans Jakob Helms (Rådgiver for Grønland og Doris Jakobsen), N.P. Agger (Psykolog), Dorit Simonsen (Hospicechef), Susanne Hogrefe (Støtteforenings-formand), Axel Wehner (Næstformand HFD), Tove Videbæk (Landsformand HFD).
Tove Videbæk