Hospice i hele landet nu ! - Tove Videbæk er meget utilfreds med at der ikke sker noget i amterne

18. juli 2004
Regeringen og Dansk Folkeparti ignorerer fortsat problemet med døende, der venter forgæves på en hospiceplads, mener Kristendemokraternes sundhedsordfører, Tove Videbæk - Hospicepuljen er lavet uden nogen fornemmelse for virkeligheden fremgår det af dagens artikel - <STRONG>klik på overskriften</STRONG> og læs mere

 
Hospice i hele landet nu!

Regeringen og Dansk Folkeparti ignorerer fortsat problemet med døende, der venter forgæves på en hospiceplads, mener Kristendemokraternes sundhedsordfører, Tove Videbæk
 
tove_videbak_-_2004(1).jpg Tove Videbæk
 
"Det er på en og samme tid en tragedie og en farce, at regeringen og Dansk Folkeparti fortsat ignorerer problemet med døende, der venter forgæves på en hospiceplads. Nu må nøleri og udenomssnak have en ende, så vi kan få etableret de hospicepladser, der er behov for."

Sådan lyder det fra Kristendemokraternes sundhedsordfører, Tove Videbæk, der har tabt tålmodigheden med V, K og DF i sagen om de manglende hospicepladser.

"Det skal være slut med venteliste til en plads på hospice. Derfor genfremsætter vi vores forslag om en lov, der sikrer tilstrækkeligt med hospicepladser og giver den døende frit valg mellem hospicer over hele landet. Samtidig skal den døende kunne vælge mellem at tilbringe den sidste tid i eget hjem, på hospice, på en palliativ sygehusafdeling eller ved en kombination af disse tilbud," siger Tove Videbæk.

Hun er langt fra tilfreds med den hospicepulje, som regeringen og Dansk Folkeparti gennem flere år har nedsat til nye hospicer. For betingelsen for at et eventuelt nyt hospice kan få penge fra puljen er at amterne vil indgå en aftale om driftsoverenskomst.

"Hospicepuljen er lavet uden nogen fornemmelse for virkeligheden. Det har jo for længst vist sig, at amterne ikke ønsker at indgå driftsoverenskomster for nye hospicer, heller ikke selv om de får tilskud til driften de første par år. Regeringen og Dansk Folkeparti bliver nødt til at få øjnene op for virkeligheden. Og det nytter heller ikke noget at skyde problemet til endnu et hjørnespark med henvisning til strukturreformen. Der kan jo gå flere år, før den er på plads, og det kan de døende og deres pårørende altså ikke bruge til noget," siger Tove Videbæk.

Af Brian Christensen 18.07.2004
Findes under "Seneste nyt" på www.kd.dk