Hospice Mariager Fjord - projektstatus

23. oktober 2008
Mariager Fjord, Rehabiliteringscenter og Hospice ligger færdigbeskrevet som koncept

Mariager Fjord, Rehabiliteringscenter og Hospice, der er tænkt som en helt ny institutionsmodel i Danmark for kronisk og uhelbredeligt syge patienter, ligger færdigbeskrevet som koncept.

Idéfasen og hovedprojektudviklingen er således på plads. Projektet afventer nu beslutningstagen fra offentlige instanser.

Konceptet har vakt stor interesse overalt i landet, hvor man er begyndt at omtale det som Mariager Fjord-modellen. Der henvises til beskrivelsen på hjemmesiden og udgivne pjecer. Til projektet vil der fortsat være knyttet et stærkt team af fagpersoner, i form af et Advisory Board og en koordinator, der gennem snart 2 år har gennemarbejdet hele projektidéen.

Fonden bag initiativet til et kombineret rehabiliteringscenter og et hospice i Hadsund er imidlertid ikke i stand til alene at gennemføre projektet i den usikre situation, der er omkring politisk stillingtagen, bl.a. til flere hospicepladser. Med den seneste udmelding fra Region Nord, vil der tidligst kunne drøftes etablering af flere hospicepladser fra 2010, med Region Nord som deltager.

Ansøgninger til Folketing, Region og kommuner ligger klar, men afventer udmelding af retningslinier og nye ansøgningsmuligheder i 2009.

Flere pilotprojekter *), herunder et flerårigt telemedicinsk projekt (med projekttitel: "Mariager Fjord Klinikken") med involvering af praktiserende speciallæger, Mariagerfjord Kommunes plejeinstitutioner og medarbejdere samt flere forskellige vidensinstitutioner, forventes gennemført som planlagt med opstart indenfor nogle få måneder. Der er søgt fondsmidler til gennemførelse af dette "forløberprojekt". Endelig afklaring om igangsætning forventes indenfor 6 uger.

Støtteforeningen bag Hospice Mariager Fjord, der nu tæller omkring 1.500 medlemmer (heriblandt over 200 virksomhedsmedlemmer), fortsætter medlemshvervning og bestræbelser på at medvirke til synliggørelse af behovet for og ønsket om det kombinerede rehabiliterings-center og hospice.

Den folkelige lokale opbakning udmøntes bl.a. ved den igangværende valutaindsamling i en lang række butikker og virksomheder til støtte for telemedicinprojektet, der forventes opstartet primo 2009 i lokaliteter, der stilles til rådighed af Mariagerfjord Kommune på "Skovgården" i Hadsund.
 

Hadsund, d. 23. oktober 2008

På vegne af:
Den Selvejende Institution
Hospice Mariager Fjord & Center for Lindrende Indsats (Fond)

 
Erik Sørensen, formand

Støtteforeningen for
Hospice Mariager Fjord & Center for Lindrende Indsats
 

Charlotte Thulstrup, formand