Hospice modtager milliongave

28. juli 2009
Skænkede 1 milllion kr. til Hospice Mariager Fjord efter sin kones død.

Kristian Sørensen fra Hadsund skænkede 1 milllion kr. til Hospice Mariager Fjord efter sin kones død.

Da Kristian Sørensen, Nyvangsvej, Hadsund mistede sin kone i efteråret efter måneder ind og ud af sygehuse og plejehjem, satte det en masse tanker i gang hos den 86-årige, tidligere bilforhandler i Hadsund. Han har efterfølgende besluttet at donerer en million kroner til Hospice Mariager Fjord.

- Jeg synes, det er en rigtig god ide med et hospice, hvor man ligesom i England har tid til at gøre den sidste tid menneskelig, siger Kristian Sørensen til Hadsund Folkeblad.
Han er glad for den beslutning, han har truffet.

- Jeg har jo tjent mine penge i Hadsund, og så er det en god ide at lade nogle af dem komme folk i Hadsund og folk, som jeg kender, til gode.
På spørgsmålet om, han ikke selv kunne tænke sig at dø på hospice i Hadsund, kommer det uden tøven:

- Jo, men jeg tror ikke på, at jeg selv kommer der. Jeg er nok for gammel, tilføjer han.
Formand for fonden for Hospice Mariager Fjord, Søren Schnack er meget taknemmelige og imponeret over den flotte donation. I de seneste tre år har man arbejdet hårdt for at skaffe penge til projektet.

- Det er en fantastisk flot hjælp at få doneret en million kroner på den måde. Vi har brug for mange penge til udviklingen af et hospice i kommunen, og penge til det kan være rigtig svære at finde, forklarer han.
Selvom der allerede er lavet et stort stykke arbejde, venter det nye hospice ikke lige rundt om hjørnet. Hans håb er, at man kan åbne dørene for det nye hospice om fire år.