Hospice på vej i Hadsund

04. juni 2009
Der er allerede indgået aftale med entreprenør

Planerne om et hospice i Hadsund er nu et skridt nærmere virkeliggørelsen. Der er indgået en forhåndsaftale med firmaet, der ejer den 22.000 kvadratmeter store grund på Hobrovej 1 i Hadsund, og som også gerne vil forestå byggerietm skriver Nordjyske Stiftstidende.

Det er Stinne og Martinus Sørensens Fond, der står bag initiativet til et hospice i Hadsund. Initativet føres nu videre af den selvejende institution Hospice Mariager Fjord og Center for Lindrende Indsats samt dens støtteforening med knap 1500 medlemmer. Det er tanken, at selve byggeriet skal finansieres privat, delvist ved fondsmidler.

Hadsund-projektet med i opløbet sammen med projekter i Thy og Hjørring, da Region Nordjylland i 2006 traf beslutning om at udvide antallet af hospicepladser fra de daværende 12 på Kamillianergården i Aalborg med seks pladser i Frederikshavn.

Mariagerfjord byråd giver i et høringssvar til regionen sin velsignelse til tanken om at udvide det eksisterende hospice i Frederikshavn fra seks til 12 pladser. Det sker i erkendelse af, at det er uforholdsmæssigt dyrt at drive et hospice med så få pladser.

Ifølge en rapport, Region Nordjylland offentliggjorde tidligere i år, er personaleomkostningerne for de seks pladser i Frederikshavn 7,9 millioner kroner om året, mens de 12 pladser på Kamilianergården i Aalborg blot koster 11,7 millioner kroner.

- Og det er selvfølgelig ikke hensigtsmæssigt. Men så ligger det også i teksten, at de næste 12 pladser etableres i Hadsund, mener borgmester H.C. Maarup (S) til Nordjyske Stiftstidende.

- Hvis regionen giver grønt lys i løbet af sommeren, kan vi være i gang i slutningen af 2010, vurderer Søren Schnack, formand for bestyrelsen i den selvejende institution, Mariagerfjord Hospice og rehabiliteringscenter.