Hospice-sagen er stadig aktuel

24. september 2011
Nationens døende skal sikres en værdig afsked.
Nationens døende skal sikres en værdig afsked.
Samtlige Folketingets politikere, interesseorganisationer og plejeinstanser er enige om, at nationens døende skal sikres en værdig afsked.
- Der er så stor efterspørgsel, at ikke alle, der opfylder betingelserne for at komme på hospice, kan komme det, siger Aksel Wehner til Kristeligt Dagblad. Han er næstformand i Hospice Forum Danmark.
Antallet af hospicer er steget fra 5 til 17, og sidste år var der på finansloven afsat midler til 42 nye hospicepladser, 12 pladser i år og 10 hvert år fra 2012 til 2014. Samtidig har støtteforeninger for landets 17 hospicer rundet 15.000 medlemmer.
Men der skal der flere hospicepladser til, fastslår Hospice Forum Danmark. Hvor den nuværende regering har defineret et mål om i alt 250 hospicepladser i 2014, vil oppositionen - ud over at fastholde de 250 pladser - fokusere på oprustning på landets sygehuse, hvis regeringsmagten skifter i aften.
- Vi må også styrke hospitalernes palliative teams og udgående teams, så flere end kun kræftpatienter bliver sikret en værdig død," siger Socialdemokraternes sundhedsordfører, Sophie Hæstorp Andersen til Kristeligt Dagblad.
Hospice Forum Danmark er enig:
- Vi skal fokusere på hele det palliative felt, fastslår Christian Bendixen, medlem af Hospice Forum Danmarks bestyrelse.