Hospice Sjælland klar til modtagelse af de første beboere medio juni 2006

02. marts 2006
Efter at både Roskilde Amt og nu Forberedelsesudvalget for Region Sjælland har godkendt driftsaftalen med Hospice Sjælland, er alle døre åbne for modtagelse af de første beboere medio juni 2006 - klik på overskriften og læs pressemeddelelsen.

 
Pressemeddelelse 2. marts 2006 fra Hospice Sjælland:

Hospice Sjælland klar til modtagelse af de første beboere medio juni 2006.

Efter at både Roskilde Amt og nu Forberedelsesudvalget for Region Sjælland har godkendt driftsaftalen med Hospice Sjælland, er alle døre åbne for modtagelse af de første beboere medio juni 2006.

Den Selvejende Institution Hospice Sjælland vil 1. april 2006 overtage de færdige bygninger i Trekroner. Herefter skal huset indrettes og møbleres således, at de kommende beboere vil kunne føle sig hjemme i de deres nye omgivelser, ligesom det også er vigtigt at få bragt det personalemæssige på plads, både hvad angår arbejdsforholdene, og i at få hele personalegruppen ansat og introduceret.

Der er i byggeriet lagt meget vægt på at få nogle lyse og åbne miljøer, såvel inde i huset som omkring huset. Resultatet er lykkedes i langt større grad end man kunne forvente udtaler Peder Kjærsgaard formand for Hospice Sjælland. Dette takket være et tæt samarbejde med arkitektfirmaet Johansen & Partnere. De har i høj grad set de kvaliteter denne grunds placering kunne tilføre et hospice. Ligesom de også har evnet at få husets indre miljø både det æstetiske og det arbejdsmæssige til at gå op i en højere enhed. Et godt eksempel er husets orangeri, herfra er der en meget smuk udsigt ud over det åbne land, hvor man i høj grad vil fornemme naturen og dens omskiftelighed, hvilket jeg er sikker på, at mange af de kommende beboere vil have glæde af, men også personalet kan i deres arbejde have glæde af de muligheder, et sådant rum giver.

Der er meget stor interesse blandt de personalegrupper, Hospice Sjælland har brug for, og som det ser ud nu, bliver der ingen problemer med at få kvalificeret personale allerede fra starten. Det glæder bestyrelsen, ikke mindst i en tid hvor der blandt andet inden for sundhedsområdet tales meget om personaleknaphed.

En meget vigtig del i den aftale der er indgået med Roskilde Amt, og som nu også er godkendt i Forberedelsesudvalget for Region Sjælland, er aftalen omkring lægefunktionen. Aftale vil være med til at styrke det samarbejde, der er så vigtigt mellem hospice og den øvrige del af hele sundhedsområdet.

Hospice Sjælland bliver også en meget vigtigt element i de tilbud, Roskilde Amt og den kommende Region Sjællands kan tilbyde deres borgere på sundhedsområdet. Derfor er en tæt samarbejde vigtigt, og den indgåede aftale på lægeområdet vil sikre dette samarbejde fra dag et udtaler formanden for Hospice Sjælland Peder Kjærsgaard.


Spørgsmål vedrørende denne pressemeddelelse kan rettes til bestyrelsesformand for Hospice Sjælland, Peder Kjærsgaard på tlf. 40 54 99 19.


2. marts 2006/pkk