Hospice Søndergård bliver virkelighed!

20. december 2007
Næsten 2 år tog det, før skødet på grunden i dag kunne underskrives

Næsten 2 år tog det, før skødet på grunden i dag kunne underskrives af Ballerup kommunes borgmester og af bestyrelsen for Hospice Søndergård. Den ligger lige vest for Måløv S-station og ned mod en lille sø. Bygningen bliver på ca. 1800 kvm. og grunden er 7100 kvm.

I november indgik vi - efter 8 måneders forhandlinger - en god driftsaftale med Region Hovedstaden om et hospice med 14 pladser, beliggende glimrende, ca. 20 km. fra Rådhuspladsen i København.

Herved har regionen opfyldt den forventede kvote på i alt 56 hospicepladser til de 1,66 mio. mennesker i vort hjørne af landet.

Vi har p.t. landets dårligste hospicedækning, hvor kun hver 5. af de egnede kan få plads på de bestående hospicer: Sankt Lukas i Hellerup, som skal udvide fra 12 til 24 pladser, Diakonissestiftelsens Hospice på Frederiksberg med 10 pladser og Arresødal i Frederiksværk med 8 pladser.

Hospiceforeningen for Region Hovedstaden, der blev stiftet 27.1.2004, har 1350 medlemmer, er siden april 2007 blevet hjulpet godt på vej af en engageret hospicebestyrelse på foreløbig fem med Erik Ross Pedersen som formand, Jørgen W. Laursen som kasserer, Birgitte Nemeth og OK-fondens afgående direktør Michael Brostrøm samt Helge Hagenbo som næstformand.

Vi har haft stor hjælp af et arkitektfirma og af OK-fonden, og Realdania er nu inde i billedet. Desuden nåede vi at få de sidste 13 mio. kr. fra statens hospicepulje.

Nu er vi ved at formulere et udbudsmateriale, og licitation om en totalentreprise forestår. Vi håber at kunne tage 1. spadestik i august 2008 og at holde indvielse i efteråret 2009.

Anlægsudgifterne bliver så betydelige, at sengedagprisen nok ikke kommer meget under 5.000 kr., men her på egnen er en almindelig medicinsk sygehusseng betydelig dyrere.

Hospiceforeningens medlemmer informeres i januar, men man har efterlyst denne meddelelse på hjemmesiden, så den er her.

Imidlertid har vi afventet de to vigtige stykker papir, der nu er underskrevet, og så kan vi se frem til en god slutning på mange menneskers langvarige indsats for sagen.

20.12.2007/Helge Hagenbo