Hospice Støtteforening i Århus

14. marts 2005
Støtteforeningen har eksisteret siden oktober 1997. Vi har udarbejdet en lille profil - læs mere

Hospice Støtteforeningens historie
 
Af foreningens lille introduktionspjece fremgår bl.a.:
 
En bredt sammensat gruppe af mennesker begyndte i midten af 1990-erne at arbejde for oprettelsen af et hospice i Århus. Det resulterede i oprettelsen af Hospice Støtteforening i Århus i oktober 1997.
 
Hospice Støtteforening havde fra begyndelsen et tæt samarbejde med Århus Kommune. April 1999 blev der - som en forsøgsordning for to år - indrettet 5 hospicepladser i separate bygninger ved Århus Kommunes Lokalcenter Søholm i Stavtrup ved Viby J. Resultatet var så godt, at der siden november 2002 har været 11 permanente pladser, to af dem råder Århus Amt over. Dermed var Hospice Søholm skabt.
 
I dag har Hospice Søholm et tæt samarbejde med Det Palliative Team, d.v.s. gruppen af læger, sygeplejersker, fysioterapeuter, socialrådgivere, psykologer, præster og andre, der medvirker ved pleje, omsorg og behandling af uhelbredeligt syge og døende mennesker - men også af deres pårørende. Et team, der fungerer hos mennesker i eget hjem, på Århus Sygehus og på Hospice Søholm.
 
Til dette team er desuden knyttet en gruppe af frivillige, der dels indgår som en slags besøgsven, dels som en aflastning af den syges pårørende.
 
Læs mere om bestyrelse og medlemskab
 
Læs mere om formål, aktiviteter og organisation