Hospice Storstrøm

08. marts 2008
Hospice Storstrøm indkalder til generalforsamling

Planerne for Hospice Storstrøm i Bandholm er nu - endelig - så langt fremme, at der på Støtteforeningens generalforsamling i Bangs Have Maribo, d. 25-3-2008 kl. 19.00, vil blive orienteret herom v. Hospice Storstrøms bestyr. fmd. Læge Birgitte Antonsen, Nykøbing F. som måske ved samme lejlighed kan afsløre, hvornår hun forventer den første patient kan modtages.

Hospice Storstrøm dækker hele det gamle Storstrøm Amt.

Hospice er en gammel tradition, som daterer sig helt tilbage til korstogenes tid. De blev oprettet til at tage sig af de syge, de døende og de vejfarende.

Den moderne hospice - bevægelse har sit udgangspunkt i 1960ernes London. Her oprettede Dame Cicely Saunders, det første hospice i England, St. Christoffers Hospice.

Hospice var dengang et tilbud til overvejende kræftpatienter. Spektret er i dag udvidet til alle former for uhelbredeligt syge. Samtidig er der også gæsteværelser, så pårørende, om de ønsker det, kan bo og spise på hospice og være nær ved deres kære den sidste tid. Det første danske hospice Skt Lukas åbnede i Hellerup 1992.

I 1996 udgav Sundhedsstyrelsen:" Omsorg for alvorligt syge og døende "- Hospice programmet.

En betænkning som satte gang i erkendelsen af velfærdsamfundets mangler, når det drejer sig om tilbud med omsorg for uhelbredeligt syges sidste tid.

Hospiceloven, (vedtaget i Folketinget 26, maj 2000) fastslår at Hospicer indgår i samfundets sundhedsprogram, som off. betalt valgtilbud, og hermed omfattes af retten i sygehusloven om frit sygehusvalg. Det betyder at ophold på Hospice er gratis for den syge, uanset den geografiske placering af dette.

Der blev ved lov i dec. 2004 truffet beslutning om, at der i hvert Amt skal være hospicetilbud. Loven sikrer minimum 12 sengepladser i hvert af de 13 Amter! Der er i dag 14 Hospice i Danmark, og flere er på vej. Tilstrømningen viser at behovet langt fra er dækket.

Hospicer er selvejende institutioner, som får tilskud fra regionerne, søger midler fra Fonde og lokale sponsorer. Støtteforeningens medlemskontingent er også en uvurderlig hjælp, hvorfor vi naturligvis gør alt for at få så mange medl. som muligt. Gå ind på støtteforeningens hjemmeside og læs mere på www.hospice-maribo.dk

Også de frivillige hjælpere er en stor og uvurderlig hjælp i dagligdagen på et hospice, 40 - 50 frivillige er ikke ualmindeligt.
Før generalforsamlingen afholdes vil aftenens gæstetaler, klinisk sygeplejespecialist Rita Nielsen fra Diakonissestiftelsen, tale over emnet: Livet leves - om hverdagen på et hospice.

Mødet er åbent for alle interesserede, og bestyrelsen håber, at rigtig mange vil møde op til en aften, hvor der endelig er gode nyheder om et hospice i vores område inden for en overskuelig tid.

Stemmeret har alle som har betalt kontingent. HUSK derfor gyldigt medlemsbevis.