Hospice Sydvestjylland fyldte 1 år

12. december 2007
Dagen blev markeret deltagelse af patienter, pårørende, gæster og samarbejdspartnere.

Dagen blev markeret den 11. december med stor deltagelse af patienter, pårørende, gode borgere og samarbejdspartnere. I flere taler slog man fast, at Hospice Sydvestjylland i det forløbne år har vist sin berettigelse med fuld belægning, udtalt tilfredshed hos både patienter og pårørende samt glæde over de smukke fysiske rammer.

Støtteforeningens formand, Leif Geertsen, kvitterede med en check på 50.000 kr. og antydede, at der kunne komme mere af samme slags.

Fra Vestjysk Musikkonservatorium var der smuk medvirken af pianist og sanger, der herved understregede det værdsatte og tætte samarbejde med hospice. I næsten 1 år har musikstuderende på skift - som led i deres uddannelse - musiceret for vores patienter efter forudgående aftale. Det drejer sig ikke om underholdning på banalt plan, men om musik, der formidler en dyb, rig og lægende tilgang til patienternes sind.

Overordnet var den vigtigste fejring samfundets stigende erkendelse og accept af, at hospice er garant for, at det bærende menneskesyn i vores kultur- mennesket som ukrænkeligt og værdifuldt - også indbefatter vore uhelbredeligt syge og døende.