Hospice-udsendelse får pris

22. september 2011
Anders Agger fra DR får pris for at nedbryde tabu.

Anders Agger fra DR får pris for at nedbryde tabu.

Når Landsforeningen Liv & Død onsdag den 28. september for første gang uddeler Liv & Død-prisen, bliver det journalist Anders Agger fra DR Dokumentar, der modtager den, skriver DR.
Anders Agger får prisen, der er på 10.000 kroner, for sit arbejde med programserien 'Sømanden og Juristen', der blev sendt på DR1 i foråret. Gennem seks uger fulgte han især en jurist og en sømand på deres vej mod døden på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande.
Landsforeningen Liv & Død blev stiftet tilbage i 1881.
- Ved at lade os følge den døende og de nærmeste pårørende, vennerne og plejepersonalet har udsendelserne på fornem vis været med til at nedbryde tabuet om døden og samtidig været en stærk reminder til os alle om, at vi også skal leve livet, mens vi har det. På sin egen måde har programmerne således mindet os alle om, at vi kommer til at forholde os til døden på et eller andet tidspunkt, siger formand Inge Nesgaard fra Landsforeningen Liv & Død.
- Jeg er glad - og ydmyg - over, at få Liv & Død-prisen, siger Anders Agger.
46-årige Anders Agger er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus, og han har været ansat i DR siden 1989. Her har han både arbejdet på DR i Holstebro, som reporter på TV-Avisen, det daværende Søndagsmagasinet på DR1 og nu DR Dokumentar.
Liv & Død-prisen bliver overrakt ved en uformel receptionden 28. september 2011 klokken 13.00-14.30 i landsforenings lokaler, Nikolaj Plads 27, København K, hvor også gæster, venner, kolleger, journalister er velkomne.

Hele serien om "Sømanden og Juristen" kan stadig ses på DR - se udsendelserne her