Hospiceaftalen er årets succes ved finanslovsforhandlingerne, udtaler finansordfører

11. november 2004
Formanden for amternes sundhedsudvalg, amtsborgmester Bent Hansen, frygter dog, at hospiceafdelingen i det lange løb vil ramme flere døende, end den vil gavne. Amtsborgmesteren er citeret for at sige: "Hospicer er blevet et modebegreb" og ordet "hospicer" fungerer godt i avisoverskrifter - <STRONG>klik på overskriften og læs mere</STRONG>

 
Af Morten Rasmussen, Kristeligt Dagblad (11.11.2004) side 2
 
nyt-logo_kristeligt_dagbla.gif
 
Hospicepladser skal oprettes i alle amter

Med finanslovs-aftalen er samtlige amter forpligtet til at oprette mindst 12 hospicepladser. Men der er afsat så få penge, at det sandsynligvis vil ramme eksisterende tilbud til døende, frygter amterne (amtsborgmester Bent Hansen, Viborg Amt og formand for Amtsrådsforeningens sundhedsudvalg).
 
Lars Barfoed, finanspolitisk ordfører for de konservative, mener at amternes kritik er uberettiget.
- Som sædvanligt handler det vist mere om, at amterne som en ren rygmarvsreaktion kræver flere penge. Jeg er overbevist om, at man godt kan sikre en landsdækkende hospiceordning samtidig med gode tilbud til de døende på hospitalerne, siger Lars Barfoed.

Alle døende skal have mulighed for at komme på hospice, uanset hvor i landet de bor.
Det er hovedformålet med den ny aftale om hospicer, som er indgået i forbindelse med årets finanslovs-forhandlinger.

Aftalen, som er indgået mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne, betyder, at der i hvert amt skal oprettes mindst 12 hospicepladser. Til det formål afsættes der næste år 60 millioner kroner ekstra, mens der i de efterfølgende år vil blive afsat 40 millioner kroner.

Kristian Thulesen Dahl, finansordfører for Dansk Folkeparti, betegner hospiceaftalen som årets succes ved finanslovsforhandlingerne.
 
Hospice Forum Danmarks formand, Ole Bang er i artiklen citeret således:
- Da vi oprettede Hospice Forum, var det netop med det formål at sikre hospicer i alle amter. Det ser nu ud til at lykkes. Opgaven bliver nu at etablere et hospicesystem, som kan fungere sammen med de øvrige tilbud til døende.
 
Hele artiklen kan læses på dette link  (kræver abonnement)