Hospicebesparelser udskudt

20. januar 2015
Region Midtjylland vil finde 1,4 mio. kr. til Gudenå Hospice andetsteds.

Forretningsudvalget i Region Midtjylland besluttede mandag at se på andre muligheder for at finansiere det ny hospice i Brædstrup.

Det skriver TV Midtvest.

Region Midtjylland havde ellers fundet pengene ved at spare på tilskuddet til de fire andre hospicer i regionen. Værst ville det gå ud over Hospice Djursland.

Men nu er regionens forretningsudvalg kommet på andre tanker. Det sker efter at finasieringsplanen har mødt hård kritik fra hospicecheferne ved de fire eksisterende hospicer.

- Vi synes, det er et galt sted, at Region Midtjylland vælger at spare. Det er de mest udsatte patienter i sundhedssystemet, der er i en rigtig svær fase af deres liv, siger Esben Lunde Larsen, der er formand for Anker Fjord Hospice og folketingsmedlem for Venstre.

Regionen har brug for ni nye hospice pladser, og i stedet for at udvide de eksisterende hospicer skal der nu bygges et nyt i Brædstrup. Driftsprisen her bliver dyrere, fordi der skal bruges meget personale til et lavt antal patienter.

Derfor satsede Region Midtjylland p at spare 1,4 millioner kroner på de nuværende hospicer, men beslutningen er nu udskudt efter et møde i forretningsudvalget mandag, skriver TV Midtvest.

Forretningsudvalget vil nu se på andre muligheder for at finansiere det nye hospice. SF'er Bente Nielsen understreger dog, at de nuværende hospicer vil komme til at biddrage økonomisk uanset hvad.